Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Znalosti

Osobní lékárnička

Jako obal pro osobní lékárničky je vhodné využít různé turistické kapsičky a brašničky (nejlépe výrazné reflexní barvy). Obal by měl svůj obsah dobře chránit zejména před působením vlhkosti a špíny. Obsah lékárničky je možné chránit také jeho uložením do igelitového sáčku. Lékárnička bude nově součástí povinného vybavení na všechny oddílové akce (mimo schůzky).


Základní vybavení:


Pinzeta
Náplasti (různé velikosti)
Obinadlo
Obvazy (lépe sterilní – dají se použít místo nesterilních)
Zavírací špendlíky
Sterilní krytí (čtverečky z gázy)
Trojcípý šátek
Malé nůžky (nejlépe bez ostrých hran)
Papír a tužka na psaní (na papíru mohou být uvedeny základní informace o vlastníkovi lékárničky – jméno a příjmení, adresa, tel. spojení na blízké osoby, krevní skupina, alergie nebo jiné významné zdravotní komplikace apod.)
Igelitový pytlík 
Provázek
Jodisolové pero (desinfekční prostředek vhodný např. k odstranění klíšťat, pokud máte alergii na jód je potřeba zvolit jiný typ desinfekce)


Nepovinné vybavení:


Digitální teploměr
Gumové škrtidlo 
Pár latexových rukavic
Reflexní thermo přikrývka (pokovená tenká fólie složená do malého balíčku)
Karta první pomoci (co dělat když ….)
Nožík
Malý repelent proti obtížnému hmyzu


Léky:


Dětem a mladistvím léky do rukou samozřejmě nepatří. Základní léky jsou většinou součástí velkých oddílových lékárniček, ke kterým mají přístup vedoucí a instruktoři.
Ovšem pozor!
Máte-li nějaké významné zdravotní komplikace (alergie, epileptické záchvaty apod.), bylo by vhodné lékárničku  doplnit o medikamenty, které v případě potřeby užíváte.  Vše ohledně  léků je nutné dohodnout  s rodiči, kteří  by měli informovat vedoucí..