Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

TAJEMSTVÍ RUDÉHO MUŽE - letní stanový tábor 2016 na Slovensku v Bobrovecké dolině

Datum:02.07 - 16.07.2016

 

 

 

AHOJ TÁBORNÍKU, AHOJ INDIÁNKO, INDIÁNE!!

AHOJ, mamko a taťko, dobře si přečtěte všechno důležité k největší a nejdůležitější oddílové akci roku.

 

31.oddílový stanový tábor oddílu KADAO

TAJEMSTVÍ RUDÉHO MUŽE

Sraz a cesta na tábor:  v sobotu 2.7. v 8.00 hod u klubovny na Gudrichově ulici. Nakládání zavazadel u obchodu, za křižovatkou u ZŠ B.Němcové. Prosím rodiče, aby parkovali svá auta v ulicích Rooseweltova a B. Němcové, ne v místě nakládání.

Doprava: pojedeme dvěma autobusy, komu bývá nevolno, nezapomeňte kinedryl (cca ½ hodiny před odjezdem) a do kapsy sáček a žvýkačky proti nevolnosti

S sebou na cestu na 1.den:  svačinu na celý den, větší nápoj, peníze – eura, pláštěnku, psací potřeby v malém batůžku na zádech. Na tábor jedeme v  zelených oddílových tričkách nebo košilích. Nečlenové oddílu si zajistí zelené tričko. VŠICHNI ÚČASTNÍCI TÁBORA musí mít u sebe na cestu PAS nebo OBČANSKÝ PRŮKAZ K DOLOŽENÍ /členové - oddílovou průkazku KČT/. Batohy pojedou s námi v buse a oddílové  věci poveze dodávka a další auto. Stejně to bude i na závěr tábora.  

Návrat:  v sobotu 16.7. do 19.00 hod opět ke klubovně opět dvěma autobusy

Místo tábora: Bobrovecká dolina (asi 1 km severně od obce Jalovec) v tee-pee stanech na dřevěných postelích s úložným prostorem, vždy max. po pěti.

Sobota pro rodiče:  Čtěte přiložený plakát, kde se dozvíte vše!! Vítejte 9.7. od 15.00. Při vaší případné návštěvě auto nechejte na velkém parkovišti na rozcestí cest zelené a žluté, nedaleko hotelu Mnich (cca 300 m od tábora). K tábořišti nevjíždějte autem. Staňte se součástí našeho programu (ne jen pozorovatelem). Pozor na dětské „smuténky“!!

Strava:   začíná v neděli snídaní, pak již 5 x denně, vždy 1 teplé jídlo denně. Poslední den a při výpravách do okolí studený oběd. Pitný režim zajišťujeme čajem, minerálkami a balenou pitnou vodou se šťávou.

Zprávy z tábora: opět budeme ve vzkazech na www.kadao.cz podávat informace o průběhu tábora, ovšem podle možností připojení k internetu. Čtěte pravidelně.

Adresa tábora:
Tábor Dakoťáci + TOM 4207 KADAO
Jméno táborníka
Hl.vedoucí:  Tomáš Weicht
032 21 Bobrovec, Slovensko

KONTAKTNÍ TELEFON v době tábora:
+420 603 37 37 28 Tom Weicht   
+420 602 590 702 Marcel Bernard

 

 

Oddílové táboření na Slovensku vyžaduje:

  • PAS nebo OBČANSKÝ PRŮKAZ musí mít každý u sebe
  • POJIŠTĚNÍ PROTI ÚRAZU V ZAHRANIČÍ (na ošetření v zdravotnímzařízení)
  • Kartičku ZP - (vhodná je kopie kartičky)
  • NEREZOVÝ EŠUS, MISKU a HRNEK nebo  umělohmotnou jídelní soupravu (NE hliníkový ešus)
  • TEPLÝ SPACÍ PYTEL (případně teplé spací oblečení nebo vložku do spacáku)
  • EURA (jako kapesné pro vlastní potřebu) – možno si uschovat u vedoucích (cca 20 E)
  • VELKÝ BATOH NA ZÁDA – půjdeme na těžko v horách
  • NEPLAVCI – musí mít s sebou své záchranné prvky (rukávy, pásy apod. NE kruh)

Zdravotní záležitosti: 

U odjezdu nezapomeňte odevzdat potvrzení  o bezinfekčnosti  potvrzené rodiči a také  potvrzení o zdravotní způsobilosti = posudek od lékaře (ti, kteří neodevzdali), kartu zdravotní pojišťovny. Potvrzení o bezinfekčnosti  obsahuje také souhlas rodičů s nutným ošetřením u lékaře.

Na potvrzení vypište veškeré obtíže (zezadu), pravidelné podávání léků, na co máme hledět apod. Je-li potřeba něco o zdraví dětí sdělit, učiňte tak při odjezdu. Pokud je něco potřeba sdělit, pak oddílové lékařce MUDr.Petře Honkové a zdravotníkovi – Markétě Heinzové při odjezdu.  Vedoucí nezapomenou potvrzení o schopnosti práce s dětmi.

Kuchař/ky musí mít zdravotní průkaz!!

ÚHRADY:  

Cena tábora 4 500,- Kč  Úhradu proveďte, prosím, nejpozději do 20.6., a to celou částkou. Nezapomeňte do poznámky pro příjemce uvést jméno svého dítěte. Na www.kadao.cz najdete transparentní účet, kde si můžete svou platbu zkontrolovat. Platbu proveďte nejlépe vašim internetbankingem nebo osobně u RaifeissenBank. Nejlépe pod svým jménem na účet oddílu č.ú: 2500812207/2010. Vedoucí vezou s sebou 1000 Kč/os na stravu za pobyt. Tuto částku neposílají, bude vybrána v hotovosti.

Pro táborovou hru TAJEMSTVÍ RUDÉHO MUŽE bude každý účastník tábora potřebovat:

indiánský pohodlný hrací kostým – velmi pohodlný, hlavně pro sport5 hadrových míčků (velikost tenisák, ze starých ponožek)1 malé levné zrcátko na postaveníBílé tričko s krátkým rukávem (bez nápisů, podepsané), během tábora se zničí 10 kolíčků na prádloPE autoplachtu 3 x 2 m s kovovými oky (zahradních potřebách, cca 50 Kč).  členové oddílu Kadao jsou povinni mít v pořádku oddílové košile nebo trička V denících musí mít vložen záznam Véček.  

Pro táborovou hru, činnosti, soutěže a workshopy potřebujeme tyto materiály:

čistá ptačí brka a pírka, korále různých velikostí, kůže velké vč.odřezků a tkanic, látky = plátna, provázky, lana. Milí rodičové, máte-li možnost zajistit, přivezte do klubovny nebo volejte 603 37 37 28 (Tom W.), vezmeme s sebou!!

INFO:

V případě, že Vám nepostačuje tento infoleták, jsme Vám k dispozici na infoschůzce v naší klubovně na Zukalově ulici v Opavě ve středu 29.6. od 17.30. Vchod ze dvora, nevjíždějte autem. Pro rodiče nečlenů, možnost se osobně seznámit s některými vedoucími tábora.Pro další informace pište na tom.weicht@seznam.cz – prosím pouze důležité věci!!Tel: 603 37 37 28, Tom Weicht  

HLEDÁME SPONZORY!!

Potřebujeme zajistit LÉKY A ZDRAV.MATERIÁL, ale je potřeba toho dost, vše si necháme ještě do Banátu.

PROPAGAČNÍ A JINÉ DÁRKOVÉ PŘEDMĚTY z firem jako odměny pro kluky a holky v soutěžích (např.SLADKOSTI, CUKROVINKY atd.      (FIO Opava č.ú. 2500812207/2010) 

DĚKUJEME  ….že nám POMŮŽETE  !!!

 

 

 

 

VEZMI S SEBOU NA TÁBOR KADAO

Věci nesmí být v kufru, určitě v batohu – můžeme vyrazit někam mimo tábor!

  • Spacák, karimatka, boty v tašce mohou být zvláště.
  • Odjíždíme v oddílových tričkách nebo košilích, které si zkontrolujte. Obojí by měly být čisté a košile pak úplné (znak oddílu, domovenku, znak osobní, znak družiny, získané bobříky, véčka).
  • Nečlenové oddílu košile a trička samozřejmě mít nemusí, ale vezměte si na sebe alespoň zelené tričko nebo košili.
  • JE DOBRÉ NA VĚCI VYŠÍT ZNAČKY, nebo podepsat fixem na textil
  • Doporučujeme pečlivě dodržet seznam, nebalit zbytečné věci, uvažovat nad skladností věcí apod. POZOR NA TURISTICKOU VÝBAVU.
  • RODIČOVÉ DRAZÍ, když se bude u Vás doma balit na tábor, buďte u toho Vy i váš táborník, ať víte vy i on, co se na tábor veze. NEBALTE HROMADY VĚCÍ, JE TO ZBYTEČNÉ.

Na spaní a nocleh:

Karimatku - igelit velikosti vlastní postavyTEPLÝ spací pytel -  oblečení na spaní, ne pyžamo /volné tričko, tepláky, čepice, mikina, ponožky – jen na spaní/

Oblečení a obuv na tábor:

2(3)  trička (1bílé)-  2 košile nebo mikiny - spodní prádlo dle uvážení (alespoň 7 ks) – plavky - dlouhé i krátké kalhoty – bunda (šusťákovka) – 5 párů ponožek - čepice (kšiltovka) - velký šátek na krk - pláštěnka ! - silnější mikina („flíska“) - boty do vody s pevnou patou (např. sandále, plátěné tenisky atd.) -  botasky - tenisky na sport – turistické boty!!

Hygienické a osobní potřeby:

ručníky - mýdlo (lépe menší tekuté) - kartáček a zubní pasta – hřeben - krém proti slunci i jiný (např. nivea)

2 starší utěrky na nádobí (jednu již nedovezeš) - papírové kapesníčky  - kus toaletního papíru - sluneční brýle - osobní léky (pokud užíváte)

Turistické a  jiné potřeby: 

trojdílný ešus (NE HLINÍKOVÝ) v obalu (budeme vařit i na ohni) - celý příbor - malé šitíčko (i zavírací špendlíky) - baterka /nejlépe čelovka+ náhradní baterie/ - deník a psací potřeby – pastelky - pevný provázek asi 10 m –

2 prázdné igelitové tašky - 3 svíčky v kelímku - 10 kolíčků na prádlo - plechový nebo umělohmotný hrnek - knihu - drobné hry (kostky, karty, cestovní balení) - 1 malý příruční batůžek - hudební nástroj -  kapesní nůž – větší igelitové sáčky (prodávají se v klubku) na odpadky – KPZ

NA VLASTNÍ ZODPOVĚDNOST:

Cennosti (foťák, mobil, mp3 ….). Může se ztratit, zničit, namočit – vše na vlastní zodpovědnost, EURA pro vlastní potřebu (je možno uschovat u ved.) - kartu zdravotní pojišťovny

 

NEBER S SEBOU:  Zbytečnosti, plyšáky apod. nesmysly nechte doma.

 

 

 

 

Přihláška na tábor

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Bája
2. Amálka - moc se těším
3. pérák
4. Jirka Z.
5. Šupolka
6. Kočka
7. Kůň
8. Sam
9. Kačka
10. Richard Novák
11. Leňa
12. Kolo
13. Ája
14. Tonda Rychlý
15. Máša Rychlá
16. Marťa Rychlý
17. Tomáš Kunz - a brácha Kryštof
18. Robert
19. Markét
20. Uršulák
21. Monča
22. Jakub Košec
23. švagr
24. Verča V.
25. Diviš
26. Pepina
27. Štěpán Pala
28. Jája
29. Tomáš Volný TV
30. UFO
31. Lama
32. Julča Vlčková
33. Zuzka R.
34. Filip M.
35. Vlk




Neregistrováni:
36. jakub hronek
37. hrosice
38. - Opice
39. Kryštof Kunz
40. Jolana Kamrádová - Jolča
41. Lucie Němcová - Lucinka
42. Martin Hluchý
43. Jakub Novák - bývalý člen oddílu
44. Radim Václavík
45. Saša Palyza
46. Miki Palyza
47. Rozálie Janková
48. Jakub Reichel
49. Christian (Kikin)
50. Anežka Trulejová
51. Lucie Habrlantová
52. Ondřej Stejskal
53. Adam Hanek
54. Vasek Hanek
55. Tereza Hankova
56. Zuzana Tamfalová
57. Veronika Janíková - tel.734490728
58. Petr Pavelek
59. ¨Honza STAŘICNÝ