Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

DIVOKÁ ORLICE - pojeď s námi na vodu!!

Datum:07.05.2016

Divoká Orlice je nádherná řeka, která teče v Orlických horách. Přehrada Pastviny odpouští pouze 1x v roce a nejkrásnější je úsek, který se jmenuje Litický oblouk. Ten si samozřejmě sjedeme a naši pouť ze Žamberka zakončíme v Potštejně. Název Divoká je přehnaný, neboť pouze odlišuje od "sestry" Tiché Orlice. Skutečně rychlejší, ale ne nebezpečný, je právě Litičák. 

Sjíždění řek se dá uskutečnit jen na jaře, takže opět zařazujeme i VODÁCKÝ sobotu navíc, i když je velké sucho a řeky nemají dostatek vody. Je potřeba se spokojit s termíny, kdy se vypouštějí přehrady. Možná, že i to se změní  a akce se konat nebudou, neboť některé přehrady mají málo vody.

Na vodácké akce je potřeba s sebou si vzít: na sebe sportovní oblečení – více tenčích vrstev, obuv do vody (s upevněním kolem kotníku), igelitový nebo pevný pytel se zavázáním, pláštěnku, náhradní oblečení (tričko, teplákovku, ponožky, šusťáky apod.) Vhodná je pláštěnka či pogumovaný oděv, pytel na věci. Batůžky si necháte v autě či buse, věci si přendáte do barelů a pytlů. Neopren není nutností, ale je fajn. 

Prvních 15 přihlášených, může počítat i se zapůjčením neoprenu. Vodácké vesty máme pro všechny (povinné), poplujeme na nafukovacích barakách a kajacích, případně vezmeme i vlek s 6 kanoemi. Na webu zapište své jméno a do poznámky, zda chcete půjčit neopren (viz. TOM - neopren)

Sraz: cca v 6.00 u klubovny, Návrat:  kolem 21.00 ke klubovně. Časy budou ještě upřesněny.

Přibližná cena podle způsobu dopravy:     bus 400 Kč// dodávka a auta 250 Kč// Přihlásit se je nutno do 2.5. na www.kadao.cz Jet mohou nováčci, mladší, starší i rodiče a kamarádi. Dejte vědět včas, ať mžeme zajistit dopravu.Nejmladší si rozdělíme do lodí. 

Strava a nápoje: vlastní

Více o Divoké Orlici čtěte na: http://www.raft.cz/cechy/divoka.aspx?ID_reky=5

Pokud by nebyl zájem, zvážíme a případně zařadíme splutí Opavy nebo jen trénink v lodích na řece Opavě nad vodáckým kanálem.

POČET ÚČASTNÍKŮ OMEZEN NA 16!! Dodávka + jedno osobní auto.

Pokud chce jet někdo nad tento počet, pak jedině svým autem. Vodáckou výbavu máme.

 

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Máša Rychlá - S Tondou máme neopren vlastní
2. Tonda Rychlý
3. DiB
4. TOM
5. Šampon
6. Kača H.
7. Mája
8. Verča V.
9. Míša Nováková
10. TeTe
11. Bája
12. Jirka Z. - V kanoi s někým
13. Amálka - V kanoi s někým
14. Jakub Domes


Neregistrováni:
15. Ada Z.