Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

LETNÍ STANOVÝ TÁBOR 2017

Datum:01.07 - 15.07.2017

Tábor plně obsazen. Již není možné se přihlásit.

 

Letní stanový tábor bude letos nedaleko Opavy ve Zbyslavicích.

Přihláška na tábor

Lékařské potvrzení

Bezinfekčnost

Leták PDF

Informace:

Sraz a cesta na tábor: v sobotu 1.7. v 9.00 hod u klubovny na Gudrichově ulici. Nakládání zavazadel u obchodu, za křižovatkou u ZŠ B.Němcové. Prosím rodiče, aby parkovali svá auta v ulicích Rooseweltova a B. Němcové, ne v místě nakládání.

Doprava: pojedeme na kolech po skupinách. Trasa dlouhá cca 28 km, máme na ni celý den….Cestou zastávka v hospůdce možná. V případě deště bude odjezd přizpůsoben počasí, kola uschována v klubovně a po té odvezena na tábor. Kluci a holky pojedou na tábor vlakem a busem, kousek dojdou.

S sebou na cestu na 1.den:  malý batůžek na záda nebo cyklobrašny.  Do batůžku (cyklobrašen): svačinu na celý den, nápoj, peníze pro vlastní potřebu, pláštěnku. Na sobě sportovní oblečení, sluneční brýle, PŘILBU!!. 
Může se jet v zelených oddílových tričkách nebo jakémkoli jiném triku. 

CykloINFO: pořádně připravené kolo, přilba povinná!, náhradní duše na vlastní kolo, zámek na kolo, klíč k zámku uschovat tak, aby nebyl ztracen. Vítáno lepení a malé nářadí. 
Kola budou zaplachtována nebo ve velkém stanu. Mimo dvě cesty na tábor a zpět, budeme využívat k výletům, dopravě na koupaliště a také k jízdě zručnosti.

Návrat: v sobotu 15.7. do 14.00 hod opět ke klubovně na kolech (sledujte web, upřesníme časy)

Místo tábora: katastr obce Zbyslavice, v údolí říčky Seziny. 

Nocleh:  ve stanech s dřevěnou podsadou a plachtou, vždy po dvou táborních. Hodí se lehký kapsář, nezapomeň igelit pod postel pod své věci. Baterku jistě máš, klidně světýlko na pověšení!

Strava:   začíná v sobotu studenou večeří (vč.čaje), pak již 5 x denně, vždy 1 teplé jídlo denně. Poslední den a při výpravách do okolí studený oběd. Pitný režim zajišťujeme neustále čajem, minerálkami a balenou pitnou vodou. 

Zprávy z tábora: opět budeme ve vzkazech na www.kadao.cz podávat informace o průběhu tábora, ovšem podle možností připojení k internetu. Čtěte pravidelně. 

KONTAKTNÍ TELEFON v době tábora:

+420 603 37 37 28 Tom Weicht

+420 602 590 702 Marcel Bernard

Adresa tábora:
Letní tábor TOM 4207 KADAO
Jméno táborníka
Hl.vedoucí:  Tomáš Weicht
742 83 Zbyslavice

Zdravotní záležitosti:  

U odjezdu nezapomeňte odevzdat:    

  1. Potvrzení  o bezinfekčnosti  potvrzené rodiči      
  2. Potvrzení o zdravotní  způsobilosti = posudek od lékaře    
  3. Kopii karty ZP

Na potvrzení vypište veškeré obtíže (zezadu), pravidelné podávání léků, na co máme hledět apod. Je-li potřeba něco o zdraví dětí sdělit, učiňte tak při odjezdu. Pokud je něco potřeba sdělit, pak táborové zdravotnici  Veronice MATUŠKOVÉ nebo Tomovi Weichtovi při odjezdu.  Vedoucí nezapomenou potvrzení o schopnosti práce s dětmi. Kuchař/ky musí mít zdravotní průkaz!!

U odj

ÚHRADY:   

Cena tábora 4 000,- Kč  Úhradu proveďte, prosím, nejpozději do 30.6., a to celou částkou. Nezapomeňte do poznámky pro příjemce uvést jméno svého dítěte. Na www.kadao.cz najdete transparentní účet, kde si můžete svou platbu zkontrolovat. Platbu proveďte nejlépe vašim internetbankingem nebo osobně u Fio Opava, ostrožná ul. Nejlépe pod svým jménem na účet oddílu č.ú: 2500812207/2010. Případné finanční zůstatky z tábora budou využity pro nákup turistického materiálu pro celoroční činnost KADAO.

Pro táborovou hru ZTRACENÁ BUDOUCNOST bude každý účastník tábora potřebovat:

  • 5 hadrových míčků (velikost tenisák, ze starých ponožek)
  • 10 kolíčků na prádlo
  • PE autoplachtu 3 x 2 m s kovovými oky (zahradních potřebách, cca 50 Kč).  
  • členové oddílu Kadao jsou povinni mít sebou a v pořádku oddílovou polokošili (slouží jen k nástupům)  a také oddílová trička. Nečlenové si vezmou s sebou jedno tmavě zelené triko bez nápisu.
  • Členové musí mít v denících založen záznam Véček. 

INFO:

V případě, že Vám nepostačuje tento infoleták, jsme Vám k dispozici na infoschůzce v naší klubovně na Zukalově ulici v Opavě ve středu 28.6. od 17.30. Vchod ze dvora, nevjíždějte autem. Pro rodiče nečlenů, možnost se osobně seznámit s některými vedoucími tábora.
Pro další informace pište na tom.weicht@seznam.cz – prosím pouze důležité věci!!
Tel: 603 37 37 28, Tom Weicht 

HLEDÁME SPONZORY!!

  • LÉKY A ZDRAV.MATERIÁL
  • PROPAGAČNÍ A JINÉ DÁRKOVÉ PŘEDMĚTY, SLADKOSTI, CUKROVINKY z firem jako odměny pro kluky a holky v soutěžích
  • LANA, PROVAZY
  • (FIO Opava č.ú. 2500812207/2010)                      
  • DĚKUJEME  ….že nám POMŮŽETE  !!!

Sobota pro rodiče: 

Přijeďte nás navštívit 8.7. od 15.00. Večer bude zpívání u ohně, scénky, zábava, ... Je možno přespat na určeném místě na táboře (vlastní spacák, stan). Při vaší případné návštěvě auto ROZHODNĚ nechejte v obcích Zbyslavice či Olbramice. Ideálně však nechat auto za obcí Olbramice a sejít do údolí pěšky. K tábořišti nevjíždějte autem. Staňte se součástí našeho programu (ne jen pozorovatelem). GPS tábora: 49°47.50179′N 18°4.33075′E

Videa

Video 1

Video 2

Video 3

VEZMI S SEBOU NA TÁBOR KADAO

  • Věci nesmí být v kufru, určitě v batohu na záda – můžeme vyrazit někam mimo tábor! 
  • Spacák, karimatka, boty v tašce mohou být zvláště. 
  • S sebou je nutno mít oddílovou polokošili (nástupy) a tričko Obojí by měly být čisté.
  • Nečlenové oddílu košile a trička samozřejmě mít nemusí, ale vezměte si na sebe alespoň zelené tričko nebo košili. 
  • JE DOBRÉ NA VĚCI VYŠÍT ZNAČKY, nebo podepsat fixem na textil
  • Doporučujeme pečlivě dodržet seznam, nebalit zbytečné věci, uvažovat nad skladností věcí apod. POZOR NA TURISTICKOU VÝBAVU.
  • RODIČOVÉ DRAZÍ, když se bude u Vás doma balit na tábor, buďte u toho Vy i váš táborník, ať víte vy i on, co se na tábor veze. NEBALTE HROMADY VĚCÍ, JE TO ZBYTEČNÉ.

Na spaní a nocleh:

Karimatku - igelit velikosti vlastní postavy – TEPLÝ spací pytel -  oblečení na spaní, ne pyžamo /volné tričko, tepláky, čepice, mikina, ponožky – jen na spaní/

Oblečení a obuv na tábor:

2(3) trička -  2 košile nebo mikiny – spodní prádlo dle uvážení (alespoň 7 ks) – plavky - dlouhé i krátké kalhoty – bunda (šusťákovka) – 5 párů ponožek - čepice (kšiltovka) - velký šátek na krk - pláštěnka! - silnější mikina („flíska“) - boty do vody s pevnou patou (např. sandále, plátěné tenisky atd.) -  botasky - tenisky na sport – turistické boty!!

Hygienické a osobní potřeby:

ručníky - mýdlo (lépe menší tekuté) - kartáček a zubní pasta – hřeben - krém proti slunci i jiný (např. nivea) - 2 starší utěrky na nádobí (jednu již nedovezeš) - papírové kapesníčky - kus toaletního papíru - sluneční brýle - osobní léky (pokud užíváte)

Turistické a  jiné potřeby:

trojdílný ešus v obalu - celý příbor - malé šitíčko (i zavírací špendlíky) - baterka /nejlépe čelovka+ náhradní baterie/ - deník a psací potřeby – pastelky - pevný provázek asi 10 m – 2 prázdné igelitové tašky - 3 svíčky v kelímku - 10 kolíčků na prádlo - plechový nebo umělohmotný hrnek - knihu - drobné hry (kostky, karty, cestovní balení) - 1 malý příruční batůžek - hudební nástroj -  kapesní nůž – větší igelitové sáčky (prodávají se v klubku) na odpadky – KPZ – lehký kapsář do stanu - – dvě starší utěrky (jednu pro sebe a jednu pro tábor – tu již nedovezeš)

NEBER S SEBOU: Zbytečnosti, plyšáky apod. nesmysly nechte doma.

Kapesné: Dle uvážení rodičů, ale rozhodně to nepřehánějte.Doporučujeme cca 200 - 300,-- Kč. Možnost uschovat u vedoucích.

MOBILY a S NIMI NAŠE VELKÁ PROSBA:    Dnešní téma jsou mobily a internet, sociální sítě, hry a další technika. Jedni zakazují, jiní povolují.

My to budeme mít takto:   mobil nezakazujeme, ale nedovolíme ti nabíjet ani mobil ani různé powerbanky a nabíječky ad., neboť v táboře není elektřina a na elektrocentrále (či soláru) budeme nabíjet pouze mobily vedoucích nutné k práci a studiu, notebooky, foťáky a vše pro zajištění chodu tábora a programu.

Chceme se také vyvarovat a vyhnout neustále nabádání typu „vypni!, nech už toho! apod.“ a také nočním  kontrolám, kdy každý druhý ve spacáku „smaží o 106“, pak nespí a ráno zývá. Je to těžká pro vedoucí, když v domácnostech jsou návyky různé!!

NAŠE VELKÁ PROSBA JE:    věnuj se programu tábora, aktivně se zapojuj do soutěží a workshopů, sportuj, čti si knihy a komiksy, hrej deskovky ve svém volnu, napiš domů a ZKUS SE NA CHVÍLI ODTRHNOUT OD VIRTUÁLNÍHO SVĚTA, pokud se ovšem nejdená o naši táborovou hru!

Díky za pochopení! Lépe mobil NEBRAT!

Kostým

I letos je na tábor potřeba kostým, tentokrát to bude ale rozděleno podle skupin ve hře jednotlivců. Platí to stejné jako na každý jiný tábor. V kostýmu byste měli umět dělat vše potřebné pro hru, to znamená běhat, skákat. Počítejte s tím, že se věci můžou zničit, zašpinit.

Znalkyně cizích ras
Starší holky od 6. do 9. třídy budou znalkyně cizích ras. Kostým nemusí být tak složitý, jako je vedle na obrázku. Stačí, když seženete např. bílou košili, béžové kalhoty a klobouk.
Zdravotnice
Mladší holky od 1. do 5. třídy. Pokud máte možnost, zkuste sehnat zdravotnický kostýmek. Bohatě ovšem stačí, když si vezmete nějaké bílé oblečení (tričko a kalhoty nebo sukni).
Vědci
Starší kluci od 7. do 9. třídy budou vědci a jako kostým stačí obyčejný bílý plášť.
Inženýři
Mladší kluci od 4. do 6. třídy budou inženýři. Jako kostým bude stačit oranžová vesta, jako je na obrázku. Detaily, jako např. přilba, už jsou zcela na vás.
Badatelé
Nejmladší kluci od 1. do 3. třídy. Kostým budete mít podobný jako starší holky, sežeňte si např. béžovou košili, brčálově zelené kalhoty a klobouk tak jak vidíte vedle ne obrázku.

 

CO NÁS ČEKÁ ve šk.roce 2017/2018?   V ZÁŘÍ 2017  PROBĚHNE OPĚT NÁBOR NOVÝCH ČLENŮ - ZVEME DO SVÝCH ŘAD KLUKY A HOLKY 2.-6.TŘÍD.

Bude začínat 34. oddílový rok a posílíme naše řady. Proto pozvěte mezi nás své kamarády, známé a spolužáky, kteří mají OPRAVDOVÝ zájem o zapojení se do činnosti našeho oddílu!!!!! A hlavně jsou to správní kluci a holky, kteří mají chuť jezdit na výpravy a ne nějaké padavky !!!  Zápis a 1.schůzka začne: 6.9.2016  v 16.00.

ČTĚTE O AKCÍCH:  www.kadao.cz

PŘIJĎ MEZI NÁS!    Jsme TURISTICKÝ ODDÍL MLÁDEŽE 4207, člen KLUBU ČESKÝCH TURISTŮ, oddíl s tradicemi a historií, pravidelnou a bohatou činností ve všech oblastech turistiky, vlastní klubovnou, kronikami, deskohernou, dobrou materiální výbavou a chutí do dalších aktivit a především cestování a poznávání.

HREJ, TVOŘ, SPORTUJ, CESTUJ, VZDĚLÁVEJ SE A VYRŮSTEJ S NÁMI V PARTĚ KLUKŮ A HOLEK!

 

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Diviš
2. Pepina
3. Ebi
4. Amálka
5. Bája
6. Jirka Z.
7. Richard Novák
8. Lucie Habrlantová
9. Tadeáš Koráb
10. Kačka
11. Kolo - moc se těším na tábor
12. Kočka
13. Lilly
14. Kůň
15. Zuzka Tamfalová
16. Leňa
17. ítý
18. Marťa H.
19. pérák
20. Máša Rychlá
21. Marťa Rychlý
22. hroch
23. Markét
24. Robert
25. Matěj
26. Jakub Reichel
27. Anička K.
28. Evička K.
29. Jája
30. Vlk
31. švagr
32. Uršulák
33. Šupolka
34. UFO
35. Julča Vlčková
Neregistrováni:
36. Lucie Němcová
37. Jolana Kamrádová
38. Štěpán Koráb
39. Radim Václavík
40. Mikuláš Palyza
41. Kuba Novák - Bývalý člen
42. Kryštof Kunz
43. Filip Markovic
44. Hrošice
45. Marek Mlčoch - Marino
46. Václav Hanek
47. Janíková Veronika
48. Ondřej Stejskal
49. Vojta Tesař
50. Tereza Hanková
51. opice
52. Richard Budinský
53. Miroslav Vybíral
54. Kryštof Pernica
55. Štěpán Žilka
56. Petřík Pavelek
57. Lukáš Hon
58. Jonáš Holuša - kamarád F.Markoviče
59. Sam Hromada