Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

ZA POSLEDNÍM PUCHÝŘEM DO SEMIL

Datum:15.11 - 18.11.2018

Bohužel není svátek, ale tradičně se zúčastníme zajímavé akce Klubu českých turistů. Jistě bude na srazu zajímavý program  https://www.posledni-puchyr-2018.cz/

Za posledním puchýřem, jak se jmenuje akce Klubu českých turistů (KČT), jsme již navštívili Lázně Bělohrad, Bučovice, Znojmo hledali kontroly a razítka do našich putovních sešitků..uvidíme, co mají pořadatelé připraveno.

Projdeme se Riegrovou stezkou, vyjdeme na vrch a rozhlednu Kozákov, prohlédneme si Skalní města v Malé skále Panteon a Drábovnu.

Sraz:   čtvrtek 15.11. v 15,45 - JEDEME BUSEM = KYNEDRIL, komu bývá nevolno!!!

Návrat:   neděle 18.11. - čas příjezdu upřesníme do vzkazů, sledujte - předpoklad cca 18,00

Cena akce:  do 1000 Kč (předpoklad), nemáme všechny informace od pořadatelů a především nevíme, zda pojedeme busem s ostatními oddíly nebo vlakem či dodávkami. 

Z vlastních peněz si hradíš:   plavecké bazény, kina, , případně další zajímavosti + osobní výdaje

NOCLEH:  V domluvené škole, budeš spát na zemi na své karimatce, ve svém spacáku…

STRAVA:  Celý čtvrtek vlastní. Od páteční snídaně až do neděle  společná.  Vezměte si čokoládky, müssli. ovoce apod. Strava na srazu bude takto: PÁ, SO, NE - snídaně, SO, NE - večeře. PÁ, SO, NE - Tradičně bude přes den balíček a balíček nebo šťáva s vodou. Čaj budeme vařit vždy ráno a večer.

S SEBOU:    spacák, karimatkuoblečení na noc (teplákovka + mikina)// náhradní oblečenívýbornou turistickou obuv! // ešus, „kuchyňský váček-(příbor, otvírák na konzervy, jar v malé plastové lahvičce, malou solničku, kapesní nůž, malé prkýnko na krájení), utěrku //pláštěnkukšiltovku (nebo zimní čepici), šátek, rukavice,  // lehké přezůvky do místnostisportovní obuv do tělocvičny // hyg.potřeby (zubní kartáček, pastu, náplast s polštářkem, papírové kapesníky, mýdlo, mikrotenové sáčky atd.) , ručník a plavky // baterku // drobnou hrudeník + ps.potřebyhudební nástroj, úplná KPZvazačkupeníze pro vlastní potřebu, průkazku zdrav.poj., // malý vařič (pokud máš), termosku // osobní lékárničku (vlastní léky, náplasti, kinedrily, krém na opruzeniny ad) // Jídlo a nápoj na cestu a celou středu  // mobil, MP3, foťáky - vše na vlastní zodpovědnost!!  Malý batůžek budeš potřebovat i po dobu putování.  

Město Semily s přibližně 9000 obyvateli se rozkládá na severovýchodě Čech, v podhůří západních Krkonoš, pod severovýchodním úbočím bájné hory Kozákov.

Ukážeme turistům nádherný kout naší vlasti Český ráj, který vyniká velkým množství přírodních i historických památek a to vše střeží dvě dominanty kraje Trosky a Kozákov. Z rozhledny na vrcholu Kozákova je za příznivého počasí vidět až čtvrtina Čech. Magická hora přitahuje návštěvníky nejen, krásným výhledem, ale i polodrahokamy, které se zde nacházejí, Přijdou si zde na své příznivci pěší a cyklo turistiky, vyznavači paraglidingu, geocachingu a lyžování . Na vrcholku stojí Riegrova turistická chata, kterou Klub českých turistů vybudoval a slavnostně otevřel v roce 1928, právě před 90 let.

Semilsko (nazývané také Horní Pojizeří) je kraj dalekých rozhledů a hlubokých údolí, kterými se proplétá řeka Jizera. V bezprostřední blízkosti města Semily je unikátní kaňon řeky Jizery s Riegrovou a Kamenického stezkou a Bozkovské dolomitové jeskyně. O kousek dál jsou horské hřebeny, turistická střediska Krkonoš a Jizerských hor. To jsou místa, která rozhodně stojí za návštěvu.

Vzpomeňte na Bučovice nebo Lázně Bělohrad.

Snad budeme opět spát v tělocvičně, zúčastníme se pochodu s razítky (snad budou?), navštívíme pěšky krásná místa v okolí, třeba bude opékání a nějaký bazén, zasportujeme, zahrajeme deskovky...bude veselo! Je potřeba se omluvit v pátek ve škole, neboť vyjedeme ve čtvrtek večer vlakem nebo busem. 

Program záleží na počasí, ale nabízí se:

- Via ferrata,  - pěšky údolím Jizery po Riegrově stezce, - návštěva sklárny, - rozhledna Kozákov, - skalní bludiště v Malé Skále atd možnosti, kterých je v okolí požehnaně. Samotný Český ráj si necháme zřejmě na jindy.

Poslední Puchýř je jedna z mála akcí KČT, které se účastníme, proto věřím (Tom), že nás pojede hodně. 

 

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Lucie Habrlantová
2. TOM
3. veverka
4. Bája
5. David Bohuslav
6. Zuzka Tamfalová
7. Pepina
8. LP - Přijedu ve čtvrtek večer
9. Kočka
10. Lilly
11. Robert
12. TeTe - Dorazím v pátek ráno
13. Diviš
14. Maty
15. Marťa
16. Anča
17. Vojta Čermín
18. Kůň
19. UFO
20. pérák
21. ricrd
22. Kača H.
23. Daneček - Přijedu ve čtvrtek večer z Brna
24. Natálie Návratová
25. Jája
26. Keliš
27. Vojta Tesař
28. Šampon - Přijedu v pátek večer
29. Matěj
30. Markét
31. Máša Rychlá
32. Uršulák
33. Marťa H.
34. PEPA
35. Špion
36. Julča Vlčková
37. Medvěd - Dorazíme s Peťou v pátek večer



Neregistrováni:
38. Tomáš Volný TV
39. Julie - Budinská
40. Opice
41. Matěj Dubinský
42. Peťa - Dorazíme s Medvědem v pátek večer