Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

SPLOUVÁNÍ A ČIŠTĚNÍ ŘEKY OPAVY

Datum:01.09.2018

Ahoj kamarádi,

VODY NENÍ MNOHO,

v sobotu 1.9. se uskuteční vodácká výprava na řece Opavě (pouze za slušného počasí a příznivého stavu vody v řece). Kromě toho, že si zapádlujeme, třeba i ještě vykoupeme, pokusíme se vysbírat odpadky na březích řeky a v jejích tišinách. Současně se někteří naučíte trošku pádlovat. 

Kromě několika základních vodáckých dovedností, bude potřeba chuť pomoci a také oblečení a obuv do vody a samozřejmě pracovní rukavice. 

Místo srazu a čas bude upřesněn.

Splujeme zcela jistě úsek Opava - Kravaře a pokud nás bude dostatek přihlášených, pak se rozdělíme na dvě skupiny a pojedeme i úsek od Skrochovic do Opavy.

Budeme mít k dispozici cca 13 kanoí a jeden raft, na kterém povezeme pytle s odpadem, který následně odvezeme do sběrného místa. Pytle a rukavice zajistíme, máš-li však své oblíbené rukavičky, vezmi s sebou.

Akce se proto může zúčastnit asi 30 zájemců, nejen členů, ale i rodičů a kamarádů.

S sebou si vzít: na sebe sportovní oblečení – obuv do vody (s upevněním kolem kotníku), náhradní oblečení (tričko, šusťáky apod.) do igelit tašky, pláštěnka, 

Vodácké vesty máme pro všechny (povinné).

Sraz:  v 9.00, na parkovišti U HASIČÁRNY v Kateřinkách

           v 8,00 nakládání lodí na Palhanci (Jesus, Tom, Marcel + další) 

Návrat:  kolem 15 - 16.00 přímo domů  z Kravař nebo Velkých Hoštic vlakem nebo busem, které jedou 13.00, 13.54, 14.00, 14.20, 15.00 Pomohlo by nám, kdyby někdo pro Vás/nás přijel na zavolání.

Čas příjezdu zpět do Opavy, bude podle toho, kdy skončíme. Upozorňuji, že vody je opravdu málo a určitě budeme často vylézat z vody, půjdeme po břehu. Vezměte si boty, v kterých můžete do vody a současně být ve vodě s upmutím kolem kotníků:  plátěné tenicky, sandále, neoprenky a pod.

Strava: vlastní

 

PŘIJĎTE POMOCI!

 

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Jezus
2. Marťa H.
3. TOM
4. Medvěd - + Peťa
5. Stopař
6. Marcel
7. Kačka
8. Lucie Habrlantová - -taťka, brácha
9. Alice

Neregistrováni:
10. Václav Divila - na vodě je sranda