Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

TERMESZETJAROFESZTIVAL - pěší-voda - cyklo turistika na mezinárodním srazu KČT

Datum:04.09 - 08.09.2019

                                      pěší-voda - cyklo - turistika na mezinárodním srazu KČT v Maďarsku DUNAKANYAR Hikers Festival              ______________________________________________________________________________________________________________________________________

O prázdninách nejedeme na cyklopuťák, neboť máme zajímavou možnost se zúčastnit mezinárodního srazu turistů v Maďarsku. Přestože již začne škola, bude snad možné ještě odjet do zajímavého místa, nedaleko Visegradu, který je sám o sobě, velmi zajímavým místem.  (Zapisují se také vedoucí.)

Odjezd  ve středu 4.9. klubovny v 15,30 (ještě upřesníme). Pojedou 2 dodávky (auta), které potáhnou kola. Máte-li obavu o kolo, obalte si jej mironalem...Pojedeme přes Slovensko a Maďarsko. Stany budeme stavět za tmy.v kempu ve stanech, hned po příjezdu.

STRAVA:    středa - vlastní //  čtvrtek - neděle - společná.  Vezměte si čokoládky, müssli. ovoce apod. Jídlo budeme kupovat tak, aby večer mohla být teplá večeře,Tradičně bude přes den balíček a čaj nebo minerálka. Stravovat se budeme podle toho, jaké ceny nabídnou pořadatelé a nebo si budeme sami vařit.

Sbalení na cestu:     Do menšího batohu u sebe: cestovní doklad, pojištění, kartu KČT, svačinu, pití, psací potřeby, knihu nebo časopis, KPZ, peníze, šátek, pláštěnku, baterku = čelovku apod.  Do velkého batohu, který poveze dodávka s vlekem  vše ostatní, co nepotřebuješ pře den.

S SEBOU:    spacák, karimatkuoblečení na noc (teplákovka + mikina)// náhradní oblečenívýbornou turistickou obuv! // ešus, „kuchyňský váček-(příbor, otvírák na konzervy, jar v malé plastové lahvičce, malou solničku, kapesní nůž, malé prkýnko na krájení), utěrku //pláštěnkukšiltovku (nebo čepici), šátek, rukavice,  // lehké přezůvky do místnostisportovní obuv // hyg.potřeby (zubní kartáček, pastu, náplast s polštářkem, papírové kapesníky, mýdlo, mikrotenové sáčky atd. , ručník a plavky // baterku // drobnou hrudeník + ps.potřebyhudební nástroj, úplná KPZvazačkupeníze pro vlastní potřebu, průkazku zdrav.poj.,  // osobní lékárničku (vlastní léky, náplasti, kinedrily, krém na opruzeniny ad) //  mobil, MP3, foťáky - vše na vlastní zodpovědnost!!  Malý batůžek budeš potřebovat i po dobu putování.  

S sebou URČITĚ NEZAPOMEŇ:  cestovní doklad, pojištění v zahraničí, kartu KČT, peníze pro vlastní potřebu - forinty (a nějaká eura). Možná by se hodila i platební karta (určitě se i Váš prcek pochopí způsob placení, heslo a výši útraty!)

Přestože je to sraz mazinárodní, kde budou KČT, KST a dalších turistické kluby, tedy dospělácký, v kempu bude program i pro mládež - tomíky a my si samozřejmě uděláme program vlastní = NÁŠ.  Naši snahou bude vidět, co nejvíce ze zajímavého okolí. Spát budeme v našich stanech v kempu. Stravovat se budeme podle toho, jaké ceny nabídnou pořadatelé a nebo si budeme sami vařit.

Další platby: za výlety, vlaky, lanovky, vstupné apod. - se budou hradit hromadně a následně po příjezdu sdělíme - kolik se bude doplácet.

Důležité: ceny v Maďarsku jsou velmi podobné našim nebo nižší.

Cena:  2 500 KčPoplatek pošlete na účet oddílu: 2500812207/2010.    Z vlastních peněz si hradíš:   případnou návštěvu bazénu, kina a další zajímavosti + osobní Cena je vypočítána takto: 260 Kč srazový poplatek, 350 Kč nocleh 4 noci,  1200 Kč doprava,  vstupy a stravu stále nevíme. 

Namátkou, z čeho budeme vybírat:

Visegrád – hrad a katedrála,

Ostřihom – katedrála, termální koupaliště

Szentedre – umělecké městečko, skanzen

Pohoří Börszöny - vrcholky nad 900 m

Verőce  historická úzkokolejka

Cyklookruh Verrőce – Katalinpuszt

Verőce – Kisoroszi – Verőce vč. přistání na severním cípu ostrova Szentendre (vesty, bezpečnost zajištěna)

Přestože je to sraz mazinárodní, kde budou KČT, KST a dalších turistické kluby, tedy dospělácký, v kempu bude program i pro mládež - tomíky a my si samozřejmě uděláme program vlastní = NÁŠ.  Naši snahou bude vidět, co nejvíce ze zajímavého okolí. 

Další platby: za výlety, vlaky, lanovky, vstupné apod. - se budou hradit zvlášť a včas zjistíme a dáme vědět. Zahrneme je do celkové platbyDůležité: ceny v Maďarsku jsou velmi podobné našim nebo nižší.

Pořadatelé připravují www.termeszetjarofesztival.hu, kde jsou informace o srazu (i ve slovenštině). Pořadatelé srazu připravují ve dnech bohatý turistický i společenský program, který bude obsahovat túry s průvodcem i bez něj, cyklovýlety, splutí Dunaje na kánoích……

 

Všechny informace sdělí Tom Weicht, 603 373728

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. TOM
2. Kryštof Kunz
3. Eliška Jűstelová
4. Markét
5. Kača H.
6. Vojta Tesař
7. Špion
8. Pepina
9. Sam
10. Mája
11. Šampon

Neregistrováni:
12. Dorča Hromadová
13. Josef Eliáš