Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

ZIMNÍ VÝPRAVA DO LESA - MELEČEK aneb MAMUT NA VÍNĚ

Datum:02.03 - 03.03.2019

 V PŘÍPADĚ VELMI NEPŘÍZNIVÉHO POČASÍ = DEŠTĚ, VÝPRAVU ZRUŠÍME, NEBOŤ MÁME BÝT PO CELÝ DEN VENKU. DÁME VĚDĚT V SOBOTU RÁNO CCA DO 7,00

Na začátku příprav na naší další výpravu stála tato krátká zpráva:

Čeští vědci objevili u osady Meleček  mimořádně zachovalé tělo mamuta. Asi padesátiletá samice pravěkého chobotnatce před 10 tisíci lety patrně zapadla do bažiny a po letech se díky mohutnému tání opět objevila na povrchu.

"Myslíme si, že mamut spadl do vody nebo uvázl v močálu," vysvětlil profesor Jesus místnímu plátku REGION OPAVSKO. To se zřejmě chobotnatci stalo osudným, protože se z pasti sám nedokázal dostat. "Díky konzervaci bahnem, se tělo dochovalo v původním stavu," líčí Jesus. Vědci předpokládají, že se v dané oblasti může nacházet takto excelentně dochovaných mamutů daleko více.

Pojeď tedy s námi na výpravu za mamutem! Vědci celého světa touží mamuty podrobně prozkoumat, nás ale napadlo, že lepší bude mamuta ochutnat! Příjmy tedy výzvu a pokus se na ohni uvařit např. svíčkovou ala mamut, vývar z mamutí oháňky nebo oblíbené mamutí uši na šalvěji. Nejdříve ovšem musíme nějakého mamuta společně najít.

Na výpravu se vydáme poněkud netradičně. Mladší (do 5 tř. včetně) a nováčci pojedou v sobotu pouze na jeden den. Starší mohou zůstat až do neděle, spát budou v lesním srubu Meleček. Srub je vytápěný, nicméně určitě nepodceňte kvalitní turistickou výbavu. Starší, kteří nebudou chtít přenocovat, půjdou s mladšími v sobotu domů.

Termín 2. – 3. 3. 2019

Sraz pro všechny je v sobotu  v 8:00 hodin u klubovny.

Návrat mladších v sobotu kolem 17:20 na východní nádraží (upřesníme ve vzkazech na webu). Starší v neděli odpoledne tamtéž (opět upřesníme).

Vybavení mladší a nováčci: povinná výbava, pláštěnku, nožík, teplé oblečení, náhradní rukavice, kvalitní obuv, svačinu a pití, průkazku s fotografií na vlak, 100 Kč,  pytle - na sníh nebo jen na sednutí venku.

Vybavení starší: navíc kvalitní spacák a karimatku, náhradní oblečení a obuv, jídlo po celou akci vlastní (oddíl se pokusí zajistit pouze jedno jídlo z mamuta), baterku. Je potřeba mít sbaleno vše na zádech ve velkém batohu + malý batůžek s jídlem, pitím a vybavením na denní výšlap.  Pro zájemce je možno vyzkoušet stavbu bivaku (spaní venku v bivaku, ve stanu - zimní táboření).

Z peněz hradíme dopravu, ingredience na přípravu mamuta, pronájem srubu, auto, dřevo na zátop.

Zapište se takto - jen na sobotu - pouze jméno  (Kája) // na sobotu, neděli =   ( Tom - noc)

Večer po návratu - koncert Bratrů Ebenů

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Radim
2. Štěpík - nováček
3. TOM - příjezd nebo odjezd dle času finanční kontroly účta oddílu
4. Evička K.
5. Anička K.
6. Červenka
7. Maru
8. Ema - noc
9. Kryštof B.
10. Jezus - noc
11. Zuzka Pietraszková
12. Hanka Pietraszková
13. Tadeáš Koráb
14. Kačka
15. Amálka - noc
16. Kača H.
17. Medvěd - noc
18. Tygřík - s Julkou, Laurou a Hokim
19. Bobina
20. Markét - Noc
21. Máša Rychlá - noc
22. Robert - Noc
23. Bája
24. Šampon
25. Tadeáš Vítek
26. Štěpán Žilka
27. TeTe
28. Stopař - noc
29. Keliš

Neregistrováni:
30. Štěpán Bublík - Nováček