Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

LOVÍME BOBŘÍKA MRŠTNOSTI

Datum:12.06.2019

Ahoj, máš jednu z prvních, ale ne posledních, možností ULOVIT BOBŘÍKA MRŠTNOSTI

Předpokládáme, že nestihneme všechny disciplíny. Některé budeme plnit na táboře a v září / říjnu, ale výkony se budou zapisovat do oddílových tabulek a po splnění všech disciplín se dozvíš, zda jsi splnil nebo ne. 

Sraz:  buď 15,50 u klubovny, lépe však 16,00 na hřišti ZŠ Englišova

Konec: 18,00 na Englišové, odkud se bude odcházet v 18,00 domů nebo ke klubovně (s jedním vedoucím), pokud tam nebudeš mít rodiče

https://www.kadao.cz/?str=modul/znalosti&id=1                  //          https://www.kadao.cz/?str=modul/znalosti&id=15

Běh na 60 m     -    Lehkoatletická disciplína, ne kterou je potřeba rychlosti. Vybíhá se z nízkého startu. Poté následuje šedesáti metrový sprint a doběh za cíle. Vystartuje-li někdo dříve, než na povel startujícího, start se opakuje. Při druhém chybném startu je běžec, který vystartoval dřív vyloučen ze soutěže. Startovní povely: připravte se – pozor – teď. Měření na desetiny. 

Skok do dálky   -  Pro tuto disciplínu je zapotřebí rychlý rozběh, rychlost a vysoký a zároveň daleký odraz. Závodník si může zvolit libovolně dlouhý rozběh. Na tuto disciplínu má možnost využít 3 pokusy. Do pískoviště se starší musí odrazit z odrazové desky, mladší odkudkoliv (pokus je měřen z místa odrazu po stopu nejblíže k odrazové desce)

 Skákání přes švihadlo -  Cílem disciplíny je naskákat co nejvíce přeskoků libovolným způsobem po dobu dvou minut. Skákající může kdykoliv přestat a poté opět začít.

Trojskok snožmo z místa  - K této disciplíně je zapotřebí vysoký a zároveň daleký doskok. Skákající začínají své pokusy od odrazové čáry, všechny tři odrazy musí být snožmo, bez meziskoků a plynule. Soutěžící má na tuto disciplínu tři pokusy.   

Hod míčkem  -   Jedna z lehkoatletických disciplín na kterou je potřeba švih v paži. Cílem je dohodit kriketovým míčkem o hmotnosti 150g co nejdále. Soutěžící si má možnost zvolit libovolně dlouhý rozběh. Každý má 3 pokusy. 

Běh na 1000 m   -  Jedna z nejobtížnějších disciplín pro sportovce i nesportovce. Oblíbená disciplína od Diba. Úkolem je uběhnou 1km v co nejkratším čase. Startuje se z polovysokého startu. Rozhodčí hlásí počet zbývajících kol. Na konci se všichni řadí v pořadí, ve kterém doběhli.

 

 

 

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Ema
2. Amálka
3. TeTe
4. Slovak
5. Matěj Neuvirt
6. Matěj Dubinský
7. Marťa
8. Maty
9. Miška Klapetková
10. Karolína Heinzová
11. Eliška Jűstelová
12. Ebi
13. Lily
14. Vendula Jűstelová
15. Marťa H.