Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

POŘEŠÍN - podzimní puťák NEPOJEDEME!!!!!!!!!!!!

Datum:26.10 - 27.10.2020

Ahoj kamaráde / kamarádko dálek,

ODDÍLOVÝ PUŤÁK JE PŘIPRAVEN, jsou rezervovány jízdenky pro všechny přihlášené, zabukovaná chalupa. Budeme čekat do poslední možné chvíle na opatření, která budou platit.  V případě, že bude možno uskutečnit, normálně se pojede. V případě nepřiznívého vývoje, akci zrušíme. ZATÍM TO TAK, BOHUŽEL VYPADÁ! Nepůjdeme problémům naproti!

Již nyní je však jasné, že SE KAŽDÝ budeme rozhodovat dle svého uvážení (obavy, chuť cestovat, momentální situace-karantena, zdraví...), DEJTE VĚDĚT A ODHLASTE SE pokud se rozhodnete nejet.

 

Máš-li chuť se s námi toulat jižními Čechami, projít se údolím řeky Malše, omrknout některé zříceniny hradů na jejich březích, navštívit krásné město Český Krumlov, projít se údolím Černé a vystoupat na zajímavou rozhlednu na Hradišťstkém vrchu, zahrát si hru na hradě Pořešín, který stojí přímo u chalupy, ve které spíme. Navštívíme třeba i Římov a jeho památky a další zajímavosti v okolí. Třeba najdeme i nějaké „kešky“ nebo technickou památku, Vyrážíme na pětidenní puťáček a naším cílem bude vesnička Pořešín v jižních Čechách. Spát budeme ve starém selském stavení (tomácké základně) společně si budeme vařit na kamnech a pak u nich hrát a zpívat, zaposlouchat se do večerní četby, hrát karty a kostky a taky stínové divadlo. Chalupa není nafukovací a aby byla alespoň trošku pohoda, pojede nás max. 35 a to už budeme muset možná spát i venku ve stanu.  Plnit si můžeš úkoly z Desítky, získáš další nálepku za výpravu do deníku

CHCEŠ-LI JET, ZAPIŠ SE NA ODDÍLOVÉ WEBU U AKCE DO 9.10. A TOMOVI DEJ VĚDĚT, JAKOU CHCEŠ VELIKOST TRIČKA NEBO NAPIŠ U SVÉHO JMÉNA  např. Tom Weicht - XXL

SRAZ: ve středu 28.10. v    5:00 u klubovny, odjezd vlakem do Prahy a odtud rychlíkem do Kaplice     

NÁVRAT:  v neděli 1.11. do   19,30  ke klubovně                     ČASY UPŘESNÍME PŘED ODJEZDEM!! 

PROGRAM:       Máme v plánu projít křížem krážem údolí Malše a nejbližší okolí, navštívíme i Český Krumlov a další zajímavosti. 

NOCLEH:  V chalupě v Pořešíně  - žádné velké pohodlí, jako vždy budeš spát na palandě nebo na zemi, místo by mohlo bát i ve stanu. Určitě na své karimatce a ve svém spacáku…s oddílem pohodlí nehledej. "Na hotel nemáme!!"

STRAVA:  Celou středu vlastní. Od čtvrteční  snídaně až do neděle  společná.  Vezměte si však čokoládky, müssli. ovoce apod. Jídlo budeme kupovat tak, aby večer mohla být teplá večeře, možná bude i v nějaké hospůdce. Tradičně bude přes den balíček a balíček nebo šťáva s vodou. Čaj budeme vařit vždy ráno a večer i do termosek.

ORGANIZACE  a POKYNY NA CESTU:  

Velké batohy pojedou dodávkou a budou na jiném místě!!!  Hned z vlaku jdeme trasu a k ubytování se dostaneme až večer.  Věci do vlaku na cestu s sebou si sbal do malého batohu (malého, ne prťavého). Na cestu se obleč a obuj tak, abys mohl být celý den „na cestě – pojedeš už v turistickém!! 

Do batůžku na cestu:  jídlo na celý den a nápoj(1,5l) // pláštěnku // roušku // peníze pro sebe // drobnou hru (čtení) //   papírové kapesníky //  KPZ, mikrotenový sáček, lžičku, kapesní nožík // deník a psací potřebu // U SEBE MUSÍŠ MÍT I NĚJAKOU PRŮKAZKU (S FOTKOU) K DOLOŽENÍ VĚKU, nejlépe občanku a taky průkaz KČT, oddílovou průkazku apod. NENAVLEČ SE JAKO MEDVĚD, ALE RADĚJI SI VEM VÍCE TENKÝCH VRSTEV (např.triko, mikinu-moiru, šusťákovou =lehčí bundu).  

CENA:  dáme vědět do konce září, ale předpokládáme cca 1900 Kč (nemáme vše potvrzeno). Zatím nehraďte!

Z vybraných peněz se hradí:    4x ubytování + elektřina, vlak tam a zpět, veškerá doprava v místě, strava (čt-ne), různé, tričko, vstupné atd., přeprava báglů – autem (komerčně zapůjčená dodávka vč.nafty).    

Z vlastních peněz si hradíš:   plavecké bazény, kina, případně další zajímavosti + osobní výdaje (cca 2OO Kč)

S SEBOU:    spacák, karimatkuoblečení na noc (teplákovka + mikina)// náhradní oblečenívýbornou turistickou obuv! // ešus, „kuchyňský váček-(příbor, otvírák na konzervy, jar v malé plastové lahvičce, malou solničku, kapesní nůž, malé prkýnko na krájení), utěrku //pláštěnkukšiltovku (nebo zimní čepici), šátek, rukavice,  // lehké přezůvky do místnostisportovní obuv do tělocvičny // hyg.potřeby (zubní kartáček, pastu, náplast s polštářkem, papírové kapesníky, mýdlo, mikrotenové sáčky atd.) , ručník a plavky // baterku // drobnou hrudeník + ps.potřebyhudební nástroj, úplná KPZvazačkupeníze pro vlastní potřebu, průkazku zdrav.poj.,CESTOVNÍ PAS (nějakou průkazku k doložení věku i s fotkou) // malý vařič (pokud máš), termosku // osobní lékárničku (vlastní léky, náplasti, kinedrily, krém na opruzeniny ad) // Jídlo a nápoj na cestu a celou středu  // mobil, MP3, foťáky - vše na vlastní zodpovědnost!!  Malý batůžek budeš potřebovat i po dobu putování.  

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. DiB
2. Eliška Jűstelová - S
3. Terisek
4. Kolo
5. Ema
6. Lucie Habrlantová
7. Zuzka Tamfalová
8. Kryštof Kunz
9. Barča Nestrojová
10. TOM
11. Miška Klapetková
12. Tomáš Volný
13. Marťa H.
14. Tadeáš Koráb
15. Jáchym - S
16. veverka
17. Stella - smazat
18. Bája
19. Markét
20. Matěj
21. Robert
22. Máša Rychlá
23. Adam Urbánek
24. Tadeáš Vítek
25. TeTe
26. Keliš
27. Diviš
28. Pepina
29. Matěj Dubinský
30. Uršula
31. Vojta Tesař
32. LP
33. PEPA
34. Kristýnka
35. Veronika Domesová
36. Radim
37. Leňa - S
38. Martin Sliž - Martin Sliž - M
39. Lily - ráda bych přibrala i sestru Ebi




Neregistrováni:
40. Lucie H. - S