Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

PUTOVÁNÍ ZA POKLADEM se skřítkem Opy

Datum:21.10 - 28.10.2020

Ahoj kamarádi,
už jste slyšeli o té známé pověsti o Skřítkovi Opovi a bájném králi Pradědovi? Že ne? Bylo to tenkrát asi takto…

https://www.youtube.com/watch?v=br9LoXeX72Y

"O svoje první bohatství se Opavští postarali v dobách, kdy se po lesích toulala jen divá zvěř a celému kraji vládl ze své hory bájný král Praděd. V té době sem přišli lidé, aby se pustili do mýcení a klučení lesů. U řeky začali stavět svá první sídla, oseli políčka a na pastviny přivedli svá nepříliš početná stáda. Praděd shlížel na to hemžení se zvědavostí. Lidé však byli snaživí a z hlubokých lesů Nízkého Jeseníku ukrajovali jenom tolik, kolik potřebovali pro svou obživu.
To se Pradědovi zamlouvalo. Povolal svého moudrého skřítka Opu: „Chtěl bych těm lidem nějak ulehčit jejich dřinu. Jak by se to dalo udělat?“ Skřítek si zamyšleně mnul své vousy a až po chvíli odpověděl: „Pojďme je obdarovat z pokladů, které jsou ukryty v naší hoře. Jenomže jak jim je předáme? Jejich sídla jsou pro mé nožky daleko a ty sám odtud nikdy nevycházíš.“ Po chvíli se ale plácl do čela a vyhrkl: „Říkal jsi, že ti lidé sídlí kolem řeky na východě? Ale ta řeka přece sbírá své vody právě pod naší horou – pod Pradědem. Potom
stačí zlato přisypat do těch vod a proud už je zanese k lidem sám.“ Praděd pokýval uznale svou hlavou, vyndal klíč od svých pokladnic a podal ho Opovi: „Za to, že jsi měl tak dobrý nápad, dávám ti celou věc na starosti. Zlatý písek přisypávej do pramenů podle svého uvážení.“

CESTA ZA POKLADEM BUDE ODSTARTOVÁNA VE STŘEDU V 15:45!
NA TUTO STRÁNKU PŘIDÁME KLÍČOVOU INFORMACI, KDE ZAČÍT POKLAD HLEDAT.
PROTO BEDLIVĚ SLEDUJ TENTO WEB!

S sebou si vezměte: psací potřebu, deník a nabitý chytrý mobilní telefon, ve kterém budeš mít uložený kontakt na Anču či Danečka. Do batohu si také sbal něco na pití a malou svačinku nebo oplatek, apod.
Na sebe sportovní oblečení a dobré, pohodlné boty.

 

Před začátkem hry je POVINNOST přečíst si tato základní pravidla:
1) Putování za pokladem je napříč Opavou, proto dávej pozor na auta a jiná nebezpečí při přechodu silnice! Zdraví má vždy přednost před pokladem!
2) Vždy se řiď přesnými instrukcemi, které Ti skřítek Opa zanechává po cestě!
3) Všechny tajemné schránky s nápovědou, skřítkovým dopisem či různými pomůckami VŽDY vrať na své místo a do původní podoby!
4) Pokud se ti povede dojít k pokladu, nezapomeň se řídit přesnými pokyny a vzít si jen to, co ti náležitě patří. Zbytek nechej pro kamarády a další badatele!
5)  Když by sis opravdu, ale OPRAVDU nevěděl rady s hádankou, úkolem či trasou kam pokračovat za pokladem dál, volej buď Aničce, tel. 728 751 798 nebo Danečkovi, tel. 605 127 191.  Sdělíme Ti další extra nápovědu.
6) Měj na paměti, že se tato hra hraje napříč Opavou. Proto se také může stát, že nám někdo cizí nápovědu ukryje jinam, zničí anebo ukrade. Doufáme, že se tak nestane. Kdyby se tak ale stalo, volej buď Aničce, tel. 728 751 798 nebo Danečkovi, tel.  605 127 191. My ti nápovědu sdělíme po telefonu a Ty budeš moct pokračovat ve své cestě dál. My hned zajdeme dané místo opravit.
7) Hra začně v průběhu přístího týdne. SLEDUJ STRÁNKY! Na www.kadao.cz zvěřejníme klíčovou nápovědu k pokladu.
8) Hru můžeš plnit ve skupince kamarádů, ovšem měj na paměti, že vždy po tolika lidech, kolik dovoluje vládní opatření!!!
9) Tuto hru si můžeš zahrát pouze jednou!
10) Poklad si můžeš vyzvednout také jen jednou!
11) Co se týče hádanek a nápověd není zakázané ostatním kamarádům sdělovat výsledky a tajná místa. Ale měj na paměti, že je ochudíš o všechnu srandu a zábavu.
12) Před začátkem hry si nezapomeň s sebou sbalit povinné vybavení (psací potřebu, deník a nabitý chytrý mobilní telefon, ve kterém budeš mít uložený kontakt na Aničku či Danečka. Do batohu si také sbal něco na pití a malou svačinku nebo opatek, apod..). Na sebe sportovní a pohodlné oblečení.
13) Měj na paměti, že cestu za pokladem nemusíš splnit za jeden den. Můžeš si jít domů odpočinout a poté se vrátit zpět na místo, kde jsi předtím skončil.

14) Hraj FAIR PLAY! Nepodváděj, neobcházej pravidla, neškoď ostatním kamarádům!

Toto není pravidlo, ale jelikož budeš mít s sebou chytrý telefon, zkus se při tvé cestě za pokladem vyfotit či udělat selfie. Přidáme tě pak do fotogalerie na stránky Kadao. Své selfie a fotky můžeš posílat na email: annakleslovacentrum@gmail.com nebo dan.kunz@seznam.cz

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Anča
2. Eliška Jűstelová
3. Vendula Jűstelová
4. Sam - Těším se chyběl jsem 2 x 3 x kvůli Podezření na Covid negativní
5. Zuzka Pietraszková
6. Červenka
7. Majda Pietraszková
8. Šimon Dudys
9. Terisek
10. Martin Sliž
11. Maru
12. Veronika Domesová
13. Štěpík
14. Lazy
15. Daniel Rod
16. Eliška Stejskalová
17. Tomáš Chytrý
18. Ema
19. Bobina