Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

Expedice UFO - dálková hra

Datum:24.02 - 03.03.2021

 

Oficiální vyjádření NASA je venku!


Milí kamarádi,

po zhlédnutí zpravodajství a přečtení oficiálního vyjádření NASA se jistě vydáte na cestu vyhledat, kde přistálo UFO a proč se vlastně objevilo v těchto končinách.

Jak NASA slíbilo, odborníci dodali všechny podklady, které vypátrali. Zjistili následující...

Pokud chcete vypátrat, kde se nachází UFO, budete muset navštívit všechna místa, kde byl zaznamenán jejich pohyb. Fotografie těchto míst najdete v souboru s názvem „Fotografie domů + tabulka“. Vaším úkolem bude tento dům najít a zjistit jeho číslo popisné (pokud číslo nenaleznete přímo na domě, je možné jej zjistit z aplikace mapy v telefonu). U každé fotografie domu je napsané, na které ulici se nachází. Jakmile zjistíte popisné číslo domu, zapíšete jej do přiložené tabulky. V jakém pořadí čísla domů zapsat, vám poradí číslo, které je napsané u fotografií, a také pořadí přímo v tabulce (pokud má dům číslo popisné např. 15, zapíšete 1 do jednoho políčka a 5 do vedlejšího). Vyplněná tabulka tvoří přesné GPS souřadnice, na kterých se UFO nachází.

Jakmile se vám podaří tabulku vyplnit, zadáte přesně v tomto tvaru souřadnice do map ve svém telefonu (Google Maps, Mapy.cz či jiné). No a pak již nezbývá nic jiného, než dané místo navštívit a zjistit, jestli jste UFO opravdu odhalili.

 

Před vydáním se na cestu odborníci doporučují, abyste si stáhli offline mapy do svého telefonu, abyste nemuseli používat mobilní data. Fotografie domů si buď vytiskněte nebo si je jako pdf soubor stáhněte do telefonu (jistě vám s tímto rádi pomůžou rodiče). Je možné zobrazit soubor přímo v prohlížeči na telefonu. Tabulku k zapisování si buď překreslete, nebo vytiskněte a nezapomeňte také na psací potřebu!

Přejeme mnoho zdaru a trpělivosti při pátrání!

Kdyby se přece jen po cestě něco přihodilo a vy si nevěděli rady, volejte Tete (739 186 175), Jáji (605 590 720) nebo Lucce Habrlantové (737 577 501). Budeme rádi taky za fotodokumentaci vaší cesty (posílejte na e-mail terka.weichtova@seznam.cz)

Fotografie domu + tabulka

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Veronika Domesová
2. Daniel Rod
3. Bobina
4. Štěpík
5. Robin Rod
6. Terisek
7. Vlk
8. Maru
9. Tadeáš J.