Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

Vítání jara - dálková hra

Datum:18.03 - 31.03.2021

Vítání jara

Končí nám březen, a přesto sněží. Pojdme tedy jaro přivítat pořádně nahlas! Když už nesmíme výletovat dál než za humna, udělejme si to hezké alespoň doma. Nebojte, hra se dá hrát i když nemáte zahradu. Vše potřebné najdete ve videích a níže v textu. Fotky vašich splněných úkolů nám prosím průběžně posílejte na mail:
motyl@kadao.cz

 

 

Instrukce k vyzvednutí balíčku:

Balíčky jsou nachystány v klubovně. Budete si je moct vyzvednout od čtvrtku do pondělí vždy od dvou do čtyř. Než si jej vyzvednete, rozhodněte se, zda-li chcete velkou, nebo malou budku. Velká je určena spíše do lesa a je mnohem náročnější na výrobu. Také se rozmyslete, jestli jako velikonoční činnost chcete uplést pomlázku, nebo zdobit vajíčko, podle toho dostanete pomůcky. Pozor, balíček váží okolo pěti kilogramů! Nezapomeňte, že pokud si balíček vyzvednete, budete se muset alespoň pokusit všechny úkoly splnit. Věříme však, že se do nich pustíte s vervou!
Kdyby si někdo z vás z nějakého důvodu opravdu nemohl nebo neuměl balíček v daném rozmezí vyzvednout, dejte nám vědět, nějak to vymyslíme!
 

Úkoly

1. Budujeme budky pro pěvce a letce
Postavte ptačí budku! Instruktážním videem vás provede TV a Motýl. Na videu si nejdřív ukážeme výrobu menší budky, poté budky větší a nakonec způsob zavěšení.
V tašce najdeš: Nařezané a popsané dřevěné desky a spojovací materiál. Rovněž kus šmirglpapíru, kdybyste chtěli budku trošku vyhladit. Vnitřek však nechte surový, ptáčkům se pak uvnitř lépe šplhá po stěnách! Doma musíte najít už jen kladívko a kus drátu.
 
 
2. Rajčata pro všechny hochy i děvčata
Vypěstujte si vlastní rajčata. Jak na to vám vysvětlí Marie.
V tašce najdeš: tři semínka přilepená na papír, aby se neztratila. Sami si musíte sehnat květináč a hlínu.
 
3. Velikonoční zlobení zdobení
Pojďme zavzpomínat na velikonoční tradice. Upleť pomlázku, nebo namaluj vajíčko voskem.
V tašce najdeš: vrbové pruty na pomlázku nebo dvě půlky voskovky na zdobení vajíček.
 
 
4. Proveď jarní úklid
Jak na to ti ukáže Lucie. Udělejte si hezký výlet, udělejte si z toho hru, vemte to jako zábavu a posbírejte někde nepořádek. Třeba v áleji podél cyklostezky.
V tašce najdeš: Pytel na odpadky
 
 
5. Postav hmyzí hotel s jacuzzi, saunou a výhledem na krtinec
A zase ta Lucie! Tentokrát si pomůcky shání každý sám.
V tašce najdeš: tentokrát nic, vše si sežeň sám!
 
6. A zbav nás všeho zlého. Hlavně reklam!
 
Se Stopařem nás zbavte otravných a nevkusnýh reklam ve veřejném prostoru.
V tašce najdeš: nálepku s logem této dálkové hry. Tu ale nelep na dopravní značku! Tahle patří do deníku k zápisu z tého hry!
 
 
7. Rozlož si svůj špalek hlívou ústřičnou!
V tomto úkolu si vypěstujete svou vlastní houbu na dřevěném špalku. Marie vám vysvětlí, jak na to. Před zatlučením kolíčků je vhodné dva dny máčet špalek ve vodě, aby jí pořádně nasál. Nezapomeňte, že první houby sklidíte nejdříve letos na podzim, ale možná až podzim příští. Nemá-li někdo k dispozici zahradu, můžete hlívu pěstovat i doma v květináči nebo lavoru plném hlíny (nezapomeňte ji pravidelně zalévat). Nejdřív hlívu nechte při pokojové teplotě, a až bude podhoubí dostatečně prorostlé (nejdřív na podzim), přesuňte ji na chladné místo, třeba do sklepa, aby hlíva začala tvořit plodnice. Správně naočkovaný špalek může plodit i několik let za sebou. V zoufalství můžete navštívit tento web.
V tašce najdeš: špalek z ořešáku nebo jabloně s vyvrtanými dírami a kolíčky naočkovaný hlívou ústřičnou. Doma tak musíte najít už jen svíčku a kladivo.
POZOR: Nenechte kolíčky vyschnout, po příchodu domů je zabalte do sáčku s troškou vody!
 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Terisek
2. Maru
3. Veronika Domesová
4. Stella Zajícová
5. Robin Rod
6. Lilly
7. Kočka
8. Kuba V.
9. Daniel Rod
10. Laura Seehofová
11. Tomáš Chytrý
12. Eliška Jűstelová
13. Lazy
14. Zuzka Tamfalová - A Veverka - velkou budku
15. veverka - Pokud možno malou budku
16. Julie Budinská
17. ricrd
18. Bobina
Neregistrováni: