Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

POLANA - brigáda a výprava do Vsetínských vrchů

Datum:12.11 - 14.11.2021

HEJ, STARŠÍ BORCI A BORKYNĚ, POJEĎTE S NÁMI MAKAT! Víkend nebude o hrách, ale o práci!!

Čeká nás večerní páteční pochod s čelovkami tmou, v sobotu budeme pracovat - kácet starou třešeň a chystat dřevo na zimu, provedeme úklid v chalupách a v podkrovích. Určitě nám zbude nějaký čas na hry, zpívání při kytaře a ukulele a snad vybyde i čas na nějaký drobný výšlap na rozhlednu Miloňová Také bychom mohli zkusit vypustit nějakého létajícího draka a již dnes mám chuť na brambory pečené v ohni.

Polana je překrásné místo a stejnojmenný hřeben ve Vsetínských vrších, nad Velkými Karlovicemi, nedaleko pramene Rožnovské Bečvy. Stojí zde tomácké chalupy, které " naše potřebují ruce". 

Jet mohou všichni vedoucí a instruktoři a všechny starší děti (cca od 6.třídy), které jsou ochotny samostatně pracovat, bez potřeby neustálého napomínání. Polana nás všechny ráda uvidí. Pokud pojede Jezus, vyveze nářadí a naše bágly nahoru k chalupě, jinak vše neseme na zádech a v rukou.

Prosím, zapiš/te se nejpozději do 5.11.  ať můžeme objednat dopravu (vlak nebo nějaký bus v místě). Podrobnosti upřesnění a sdělíme včas. Noclehy nám budou uhrazeny za brigádu, část dopravy hradí oddíl. Skládáme se:  100 Kč při srazu.

NOCLEH:   V chalupách na palandách nebo na zemi. Určitě na své karimatce a ve svém spacáku…“s oddílem pohodlí nehledej. "

STRAVA:   V pátek vlastní.sobotu si budeme společně vařit - polévka, čaj, studený oběd přes den, teplá večeře. V neděli bude společná snídaně, ale po zbytek neděle měj zase vlastní - vezmi si nějaký balený crossaint, ovoce, müssli tyčinky (a nesněz si to v pátek nebo v sobotu).

ORGANIZACE a POKYNY NA CESTU:  Předpokládáme, že velké batohy pojedou dodávkou nebo s Jesusem a budou na jiném místě (upřesníme)!!! K ubytování a svému velkému batohu se dostaneš až večer.  Vezmi si nějaký menší batůžek na cestu a do něj: roušku, průkazku k doložení věku, čelovku (jinou baterku) na noční cestu, svačinu, nápoj, kapesní nůž, tužku, deník nebo notes, vlastní léky (kinedril), peníze pro vlastní potřebu, pláštěnku, drobnou hmotnostně lehkou a neobjemnou zábavu = hru – kostky, karty nebo časopis apod.

DO VELKÉHO BATOHU NEZAPOMEŇ:   staré oblečení na práci a pracovní rukavice,  spacák, karimatku, teplé oblečení, čepici, nákrčník, rukavice, hygienické potřeby, ručník, příbor, ešus v obale, přezůvky do místnosti, turistické oblečení.

 

Na starosti má DiB

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. TeTe
2. Robert
3. Motýl
4. Jezus
5. Matěj
6. Stopař
7. Marcel
8. Daneček - Jedu z Olomouce + beru Robina i Aničku
9. LP
10. Anča




Neregistrováni:
11. Robin - Po práci, po vlastní ose