Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

ZIMNÍ RADOVÁNKY v Nové Vsi - oddílová výprava na běžkách a sněhu

Datum:28.01 - 30.01.2022



Ahoj Kadaáku,

volají nás Jeseníky, přidej se k nám na zimní výpravu. Jedeme za sněhem, kousek od Rýmařova, pod rozhlednu v Nové Vsi a celý víkend věnujeme běžeckému lyžování a zábavě na sněhu. Budeme se učit na lyžích. Kdo už umí, ujde i nějaké příjemné kilometry  nad Karlovem, možná dojdeme na Mravencovku či Alfrédku, chceme si také vyzkoušet netradiční „biatlónek“ a taky si jen tak „zazávodíme“ a zablbneme v okolí na kluzácích nebo pytlích,  uděláme si venku i oheň! Večer budeme hrát deskohry, budeme si sami vařit, hrát na kytaru a třeba si splníš i nějaký úkol z oddílové Desítky.

Co budeš potřebovat si přečti si ZDE a taky se nezapomeň zapsat do 26.1.!!  Ideální je, když máš své běžky!! Když nemáš, můžeš si je objednat po domluvě s Tomem nebo Dibem, ale nesmíš váhat, neboť jich máme omezený počet!

                                           Sraz:  v pátek 28.1. v 15,50 u klubovny               Návrat: v neděli  30.1. ve 14,30 u klubovny

 Doprava:  jedeme vlakem, pak přestoupíme na "přibližovákbus". Bágly, lyže, jídlo a věci k programu poveze doprvodné auto. Jedeme ve sportovním zimním oblečení.

S sebou  si vezmi malý batoh a do něj nejnutnější věci na cestu:  svačinu a pití, peníze, doklady, psací potřeby, respirátor, KPZ, nožík, papírové kapesníky, (komu bývá zle v buse také kinedryl), drobnou hru do vlaku, časopis. Batoh budeš potřebovat přes den na běžkách nebo si vezmi jen větší ledvinu!

Do velkého batohu, který pojede autem si sbal:  spacák, karimatku, věci na spaní, hygienu+ ručník, sportovní převlečení (čti dole) a přezůvky do chalupy, hru, knížku a jídlo navíc na pátek, hrnek nebo ešus v obalu, lžíci, náhradní ponožky, rukavice, šátek, návleky na boty proti sněhu, igelitový pytel (větší a pevnější na dovádění na sněhu) - věci si v batohu ulož do igelitových tašek.

Strava:  po celý pátek vlastní, na sobotu a neděli si přibal 3 svačiny (oplatky, čoko, ovoce) a 1 citrón. V sobotu a neděli budeme mít jídlo společné (2x sn, 1x studený oběd a 1x teplá večeře)

Cenu výpravy:  600 Kč, pošli na účet oddílu a do poznámky napiš své jméno. V ceně: 2x nocleh, jízdné vlakem, bus, strava (2x sn, 1x ob, 1x ve), doprava báglů.

Každý účasník= člen KADAO - bude mít cenu výpravy podpořenou a sníženou, díky grantu Statutárního města Opava.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Správné oblečení na běžky je:    nepromokavé, větruodolné, prodyšné, hřejivé, schopné odvádět pot od těla, poddajné a umožňující volný pohyb.

A jak se nejlépe obléci:   Vrstvěte! Ideálně funkční oblečení, které vás zahřeje, ale zároveň odvádí pot. Kombinací minimálně 3 funkčních vrstev z kvalitních materiálů se ochráníte před chladnými teplotami i větrem. Na běžky se vydejte s pocitem, že vám je trochu zima. Až vyrazíte do stopy, brzy se zahřejete. Při větších mrazech si vezměte klidně dvě až tři termotrika, slabší mikinu a bundu.

Funkční prádlo je základ! Spodní funkční termoprádlo vám pomůže udržet tělesnou teplotu a zároveň neprochladnete kvůli propocení.  Jako druhá vrstva bude ideální tenká mikina z hřejivého materiálu, kterou můžete v případě oteplení jednoduše odložit do batohu. Vhodné jsou lehké fleecové mikiny nebo funkční mikiny s rychleschnoucími vlákny. Také podvlékací kalhoty se hodí.

Hodí se nákrčníky, náhradní lehké rukavice i dvoje, lehké (ne pletené) čepice, návleky, lyžařskou ledvinu

Běžecké boty, lyže a hole dopasujeme v klubovně ve středu 26.1., ale musí být ještě volné! Nesmíš váhat!!

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. DiB
2. TOM
3. Matěj
4. Lucie W.
5. Jezus
6. Kočka
7. Adam Urbánek
8. Vojta Tesař
9. Kačka
10. Keliš
11. Vlk
12. Robert
13. Miška Klapetková
14. Tonda Kološ
15. Vojta Kološ
16. Medvěd
17. Čenda Tichý
18. Jáchym
19. Marcel











Neregistrováni: