Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

DOBYTÍ SEVERNÍHO PÓLU - jednodenní výprava

Datum:12.02.2022

 

Je počátek dvacátého století a k severnímu pólu se na saních vypravuje americký polárník Robert Edwin Peary. Musí pospíchat, protože jeho soupeř Frederick Cook je už několik měsíců se svou výpravou na cestě. Povede se Pearymu dobýt severní točnu dříve a stane se prvním polárníkem, který se na ni dostal? Poradí si s nástrahami mrazivé pustiny? Bude schopen v zemi věčného sněhu a ledu rozdělat oheň a uvařit si něco k snědku? Nesežerou jej medvědi?

Pojeď s námi a na všechny tyto otázky dostaneš odpověď!

VÝPRAVA BUDE TURISTICKÁ, ALE PROTOŽE NÁM POČASÍ NEPŘEJE A SNÍH STÁLE V OKOLÍ OPAVY NEPADÁ, TAK NEMUSÍŠ BRÁT ANI KLUZÁK ANI PYTEL A NEPOTÁHNEME ANI SNĚŽNICE, ŠKODA!! URČITĚ VŠAK ZAHRAJEME, ZATÁBOŘÍME A TŘEBA SPLNÍŠ I NĚCO Z DESÍTKY!!

Sraz a návrat: v sobotu 12. 2. sraz u klubovny 7,30 / návrat - upřesníme do vzkazů během dne, ale nejpozději do 18,00 ke klubovně.

Vybavení na polární výpravu: teplé oblečení, kvalitní obuv, dvoje rukavice, návleky na boty, láhev s 1 litrem pitné vody, velký pevný pytel (na blbnutí na sněhu, nebo jen na sednutí venku), nesmeky (pokud máš), nožík, pláštěnka, povinná výbava včetně KPZ, svačina, termoska s čajem, průkazku s fotografií na vlak, respirátor, kapesné.

Sbal se tak, aby ti v batohu zůstalo ještě dostatek místa na polárnické vybavení. Rozdělíme si mezi sebe kotlík, vařič, plynovou bombu, sekyrku, lano, past na medvědy apod.

Celou sobotu budeme v lese. Kvalitní oblečení a obuv jsou bezpodmínečně nutné!

Cena: 50 Kč    Z vybraných peněz se bude hradit doprava a jídlo, které si připravíme na ohni – pokud se jej polárníkům povede rozdělat:-)

 

VÝPRAVA JE VHODNÁ PRO NOVÁČKY I PRO VŠECHNY OSTATNÍ!! 

NEZAPOMEŇ SE ZAPSAT DO 9.2. NA WEB WWW.KADAO.CZ

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Vojta Rončka
2. Štěpán Jüstel
3. Vendula Jűstelová
4. Eliška Jűstelová
5. Tereza Uvírová
6. Matěj Uvíra
7. TOM
8. Terisek
9. Medvěd
10. Noemi
11. Karolína Heinzová
12. Eliška Stejskalová
13. Kryštof B.
14. Marcel
15. Tim Hermsen
16. Veronika Domesová
17. Matouš Hrbáč
18. Laura Seehofová
19. Lucinka
20. Bobina
21. Stella Dubinská
22. DiB
23. Jezus
24. Kačka
25. Keliš
26. Anička Heinzová


Neregistrováni:
27. Matěj Klapetek
28. Martin Heinz