Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

TURISTICKÝ ZÁVOD - Bohumín

Datum:09.04.2022

Zkusíme do dubna něco málo natrénovat a zaběhat si s profíky.  POJĎME SI JEJ VYZKOUŠET!! Třeba nás začně bavit, když už jej "dělá" tolik tomáckých kluků a holek v celé ČR? Co je to turistický závod?

Jde o běh v terénu s různými překážkami a úkoly. Po trase můžeš překonat lanovou lávku, podlézt plížením 10m úsek, aniž by ses dotknul provázků, musíš poznat dřeviny, taky uvázat uzly, postavit stan, jaký ani nemáme, je toho prostě dost. Seznam se s kontrolami na www.turisticky-zavod.cz. Neboj, něco do té doby ještě natrénujeme. Určitě na první jarní výpravě.

Proběhni se kolem Opavy, městkými parky a sady, projdi si  mapovky, dřeviny i města na  http://kralupska-turistika.cz/testyTZ/virtual.phphttp://kralupska-turistika.cz/testyTZ/procvicovani.php, vyzkoušej si plížení a nezvedej při něm prcku, nezapomeň na uzly a mrkni na ně sem https://kct-orlova.webnode.cz/ke-stazeni/ ,

Děti do 10 let mohou startovat ve dvojici nebo samy, nad 10 let každý sám za sebe!!!

Srdečně tě zvou tví vedoucí v čele s Tygříkem a Berťou, kteří také budou závodit. Startovné ZDARMA, hradí oddíl. Jedeme do města Bohumín.

S sebou:

oblečení pro závod:  ponožky, sportovní běžeckou obuv, elasťáky + sport. kraťasy, funkční mikinu, tričko (dres), šusťákovou bundu, funkční čepici, tenké rukavice ...dle počasí  //  jídlo a pití v láhvi z umělé hmoty nebo termosku s čajem (v zimě), müssli tyčinky, hroznocý cukr, ovoce....V cíli bývá někdy malé občerstvení, někdy možnost nákupu v bufetu // další potřeby:  průkaz pojištěnce, občanský průkaz (kdo má!), pláštěnku nebo deštník, propisku,  funkční čepici, ručník, kapesníky,  karty a drobnou hru na cestu vlakem a volné chvíle, vazačku // Peníze pro vlastní potřebu a vybírá se 50 Kč na dopravu, vše ostatní. (Zbytek hradí oddíl z grantu MSK a SMO. )

Po závodě si dáš zpocené věci do své igelitové tašky a oblečeš se do běžného oblečení na cestu - nezapomeň náhradní oblečení po závodě včetně ponožek, spodního prádla a obuvi. Měj vše v batohu na zádech, klidně malinko větším. Nese se lépě než taška přes rameno.

Doprava - podle počtu účastníků:

Sraz - 7:20 na vlakovém nádraží Opava-východ.

Návrat kolem 16 hodin.

 

Chceš-li se dozvědět více?

www.turisticky-zavod.cz

https://www.facebook.com/ Turistický-závod-outdoor-running-1858691184361500/

https://www.instagram.com/turistickyzavod/

https://www.youtube.com/channel/ UCXxP0oq_wcIBuNfZxbt7OCA

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Eliška Stejskalová
2. Tygřík
3. Bobina - s Gábou
4. Robert
5. Gába V. - s Bobinou
6. Karolína Heinzová
7. Matěj
8. Eliška Jűstelová
9. Matouš Hrbáč