Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

LYŽAŘSKÁ BĚŽECKÁ VÝPRAVA do Nové Vsi v Jeseníkách

Datum:03.02 - 05.02.2023

                Ideální je, když máš své běžky!! Když nemáš, můžeš si je objednat po domluvě s Tomem, ale nesmíš váhat, neboť jich máme omezený počet!

Doprava:  jedeme vlakem, pak přestoupíme na "přibližovákbus". Bágly, lyže, jídlo a věci k programu poveze doprovodné auto. Nejprve jdeme na chalupu, ubytujeme se a odpoledne vyrazíme na "stadionek" na běžky. V sobotu jdeme na běžky (Karlov, Žďárský potok, Alfrédka apod.)

Sraz: 7,45 u klubovny - jedeme asi hodinu vlakem do Bruntálu, zde přestoupíme na bus (kynedril = nevolnost!!) 

Návrat: v neděli (nejpozději do 14,30) dáme vědět předem do vzkazů.

S sebou  si vezmi malý batoh a do něj nejnutnější věci na cestu:  svačinu a pití, peníze, doklady, psací potřeby, respirátor, KPZ, nožík, papírové kapesníky, (komu bývá zle v buse, také kynedril), drobnou hru do vlaku, časopis. Malý batoh budeš potřebovat přes den na běžkách nebo si vezmi jen větší ledvinu!

Do velkého batohu, který pojede autem, si sbal: věci na spaní, hygienu+ ručník, sportovní převlečení (čti dole) a přezůvky do chalupy, hru, knížku a jídlo navíc na pátek, hrnek , lžíci, náhradní ponožky, rukavice, šátek, návleky na boty proti sněhu, igelitový pytel (větší a pevnější na dovádění na sněhu) - věci si v batohu ulož do igelitových tašek.

Strava:  po celý pátek vlastní, na sobotu a neděli si přibal 3 svačiny (oplatky, čoko, ovoce) a 1 citrón. V pátek jídlo vlastní, v sobotu a neděli budeme mít jídlo společné (2x sn, 2x studený oběd a 1x teplá večeře)

Cenu výpravy:  800 Kč, pošli na účet oddílu a do poznámky napiš své jméno. V ceně: 2x nocleh, jízdné vlakem, bus, strava, doprava báglů. Každý účastník= člen KADAO - bude mít cenu výpravy podpořenou a sníženou, díky grantu Statutárního města Opava.

 VE STŘEDU 25.1. V 23,59 UKONČENÍ PŘIHLAŠOVÁNÍ NA TUTO VÝPRAVU.

___________________________________________________________________________

Správné oblečení na běžky je:    nepromokavé, větruodolné, prodyšné, hřejivé, schopné odvádět pot od těla, poddajné a umožňující volný pohyb.

A jak se nejlépe obléci:   Vrstvěte! Ideálně funkční oblečení, které vás zahřeje, ale zároveň odvádí pot. Kombinací minimálně 3 funkčních vrstev z kvalitních materiálů se ochráníte před chladnými teplotami i větrem. Na běžky se vydejte s pocitem, že vám je trochu zima. Až vyrazíte do stopy, brzy se zahřejete. Při větších mrazech si vezměte klidně dvě až tři termotrika, slabší mikinu a bundu.

Funkční prádlo je základ! Spodní funkční termoprádlo vám pomůže udržet tělesnou teplotu a zároveň neprochladnete kvůli propocení.  Jako druhá vrstva bude ideální tenká mikina z hřejivého materiálu, kterou můžete v případě oteplení jednoduše odložit do batohu. Vhodné jsou lehké fleecové mikiny nebo funkční mikiny s rychleschnoucími vlákny. Také podvlékací kalhoty se hodí.

Hodí se nákrčníky, náhradní lehké rukavice i dvoje, lehké (ne pletené) čepice, návleky, lyžařskou ledvinu

Běžecké boty, lyže a hole dopasujeme v klubovně ve středu před výpravou,  ale musí být ještě volné! Nesmíš váhat!!

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. Čenda Tichý
2. TOM
3. ricrd
4. TeTe
5. Eliška Jűstelová
6. Barča
7. Aňa Kološová
8. Tonda Kološ
9. Vojta Kološ
10. Tadeáš Vítek
11. Vlk
12. Robert
13. Kryštof B.
14. Ema Goldmannová
15. Matěj
16. Tygřík - s Laurou
17. Bobina
18. Hoki - přijedu v sobotu ráno
19. Ema
20. Markéta Heinzová
21. Miška Klapetková
22. Kájka
23. Aduš
24. Odeta Paterová
25. Rozi
26. Noemi
27. Stoki
28. Jezus - mimo sobotu
29. Jáchym - prosím o půjčení běžek
30. Keliš - V pátek večer






Neregistrováni:
31. Jana Grygerová