Přihlásit
logo_kadao logo_atom

OUTDOOROVÉ LÉTO 2016 - Rakousko, Německo, Švýcarsko, Itálie

Přidáno:16.08.2016 (22:59)

ilustracni

24 cestujících v buse, dva soukromým autem, 4 státy Evropy, 6 řek, ferraty mnoho hor a desítky kilometrů na kole či pěšky a taky volejbal, fotbal, hry, karty, grilování, vše bez úrazu.....V sobotu 6.srpna ve čtyři ráno jsme se vrátili z tradiční akce OUTDOOR tak, abychom stihnuli Frkošovu svatbu v Novém Dvoře, což se nám povedlo. Stejně jako se Frkošovi povedla svatba, nám se povedl návrat i celé naše putování. A kde jsme přesně byli a co jsme tam dělali?

Noční přesun z Opavy na rakousko-německou hranici k rakouskému městečku Mittenwald. Zakempovali jsme v kempu Isarhorn u řeky Isar. Následujícího dne jsme na rozpádlování jeli lehkou vodu Isaru přímo z kempu po proudu, ale nedaleká elektrárna nám vzala vodu, takže jsme nejen odolávali dešti, ale také šlapali s loďmi vodou pěšky, naštěstí se koryto malinko zúžilo a po dvou kilometrech jsme již jeli a navíc se umoudřilo počasí. Cílem byla malá vesnička Vorderriss, bohužel do ní vedla překrásným údolím, podél řeky, pouze úzká soukromá cesta, kam naši Karosu nepustili. Oklika byla slušná, 100 km místo 20. Přesto nás dobrá nálada neopustila.

Následujícího dne jsme vyjeli proti proudu do Scharnitz, kde jsme se malinko rozdělili. Jedna skupina vyrazila na překrásné okolní dvoutisícovky v NP Karwendel a další vodácká parta si zaplatila taxidodávky a nechala se vyvést do kaňonu Hinterautal Horního Isaru odkud jsme pluli po svižné WWII, s trojkovými místy až do kempu. Kaňon řeky Isar na Scharnitz je úžasný a rozhodně se vyplatilo investovat 8E do taxíků. Cestou nahoru jsme potkávali i cyklisty, jistě i kolo by bylo dobrá volba. Odpoledne ještě „nabušenci“ vzali kola a vyrazili omrknout městečko Mittenwald. V prvních dvou dnech jsme ujeli (nebo ušli ha,ha) 40km po vodě.

V pondělí ráno jsme sbalili a vydali se na delší přejezd do Švýcarska. Cestou jsme se však ještě zastavili u řeky Ammer, asi 40 km od Ga-Pa, u jedné z nejkrásnějších řek v Německu. V létě nemívá vodu, ale my jsme měli štěstí, celou noc pršelo. Chvilku sice trvalo, než jsme se popasovali s nástrahami uzounké cesty k řece, ale ani odpojení vleku a odnesení výbavy k řece, nám nezabránilo, abychom po Ammeru pluli. Vody bylo dost, i když měla barvu kakaa. Hned úvodní trojková pasáž –soutěska  nabídla vzrůšo v lodích, ale následujících 12 kilometrů už bylo jednodušších, zakončených příjemnou skluzavkou na jezu před mostem Rottenbuch. Pak už nás čekal dlouhý přejezd kolem Rýna, města Chur a sedlo San Bernardino na farmu La Finca u vesničky Crestiano ve švýcarské oblasti Ticino, na břehu stejnojmenné řeky. Travička v kempu pod našimi stany a na volejbalovém hřišti bylo milé překvapení, také blízkost altánu slibovala příjemné tři následující noci.

Ráno jsme si dopřáli spánku a na nedalekou řeku Moesu vyrazili až kolem desáté. Úsek z Cama byl velmi příjemný, vzrušující a nabízel perfektní vodu obtížnosti WW III-II. 14 kilometrů po Moese, jsme zakončili asi tříkilometrovou plavbou po řece Ticino, nedaleko města Bellinzona. Ticino nás však překvapilo svou šířkou, vůbec řeka vypadala jako dálnice, a proto jsme přehodnotili program na další den. Ticino nepojedeme. Navíc ani řeka Maggia nemá vodu. Večer ještě někteří vyrazili k vodopádu nedaleko „naší“ farmy.

Dalšího dne vyrazil bus po snídani i s koly a lezeckými věcmi ke krásnému jezeru Lago Maggiore do města Locarno. Keliš se Zapíkama berou kola a lana a vyrážejí si zalozit na blízké skály Ponte Brolla. Ostatní projedou Locarnem kolem jezera a vydávají se na kolech do údolí Valle Versacza, které je nekonečně krásné.  Řeka se zakousává do úzké údolní rozsedliny a vytváří nespočet tůní, vodopádů a překrásných zákoutí. Jedeme starobylými vesničkami s kamennými domy. Nejdříve jsme však museli nastoupat do velikého kopce až ke zdi přehrady jezera Lago di Vogorno, kde jsme sledovali skoky bungee jamping z 223 metrů vysoké přehradní zdi. Teprve po dlouhé chvíli jsme se vydali do kopce proti proudu ve Versaczi, do jejichž vod jsme pak skákali z obrovských balvanů do chladné vody. Pak jsme se rozdělili. „Nabušenci“ projeli celé údolí a pak se na kolech vrátili až do našeho kempu. Cestou ještě navšívili město Bellinzona a jeho 3 hrady, na konci dne měli v nohách cca 90 náročných kilometrů, my „slaboučcí“ jsme se vrátili k busu do Locarna. Ale stačilo!! Ovšem volejbal jsme opět ještě stihli.

Ráno balíme a jedeme přes Lugano kolem jezera Lago Como. Nakupujeme v italské Chiavenně. Parmazány, rajčata, Merlot, ovoce, skoro vše, neboť se opět vracíme do drahého Švýcarska. Náš šofér Petr a jeho Karosa projdou náročných testem – serpentinami do sedla Malojapass více než 1800 m.n.m.  Petr nás vysazuje a dalších 60 kilometrů jedeme na kolech. Na kolech frčíme kolem jezer, z kterých vytéká řeka Inn. Jsme na začátku dlouhé Innské cyklostezky, my však pojedeme jen do švýcarského Zernez. Cestou se zastavujeme a hledíme, jako u vytržení na okolní hory, vodopády, jezery, fotíme, s koly projdeme slavné lyžařské středisko St.Moritz. Cyklostezka, půl asfalt, půl šotolina, po takové doslova letíme, navíc pořád mírně z kopce. Pouze když se Inn zakousne do lesů, musíme trochu nastoupat, úžasná cyklistika. Na další dvě noci kempujeme v kempu Cul v Zernez.

Ráno se opět rozdělujeme. Jedna parta neodolala okolním horám a vyšplhala k plesům Lai Sura ve švýcarském NP Engadin. K horám se mnozí přiblížili na kolech, jak jinak. My ostatní jsme se vydali splout řeku Inn v úseku Martina strecke, kterou jsme si prodloužili ještě o část Scuolské soutěsky, takže na konci dne jsme ujeli 22 kilometrů a skončili jsme v Martině na rakouskošvýcarské hranici. V tomto úseku je Inn úžasná WW II-III, užili jsme si vody opravdu náramně, až na jednoho „Čochtana“, s naraženým kolenem a prstem. Pro velký úspěch jsme následujícího dne naskákali do lodí všichni, nadjeli si nad kemp k vesničce S-chanf odkud jsme vyrazili na podobně obtížný úsek (Zernez strecke) do Lavinu. Sfrčeli jsme tak dalších necelých 20 kilometrů řeky Inn. Další úseky jsme již nepokoušeli, neboť jsou soutěsky pro nás velmi náročné. Balíme a opouštíme nadobro Švýcarsko. Cesta přes Berninapass je ovšem okouzlující.  Nemůžeme si odpustit nahoře v sedle Bernina ve výšce 2400 m.n.m. udělat společné foto a vyfotit také pastviny krav, vlaky, které křižují údolí a samozřejmě ledovec. Nádhera!! Náš přejezd končí už za tmy v kempu Fae, nedaleko italského Pinzola pod dolomitskými velikány Brenty. Projeli jsme Pass Tonale, Madonnu di Campiglio, kolem řeky Noce, která je špinavá. Uvidíme jestli ji pojedeme. V kempu nás čekalo překvapení: skvělý travnatý plac, pergola, grill, blízkost kuchyňky, WC a koupelny a navíc bus přímo u stanů. Aniž jsme večer tušili, jak se nám následujícího dne vše bude hodit.

V plánu na další dva dny byl přechod via ferrat v Brentě. Bus musel dva stát a přespání na chatě v horách vyzývalo k akci. Navíc se k nám připojil Polda, který přifrčel do Trenta z Brna a sám „přehopsal“ nejednu skálu. Jenže, od rána lilo jako z konve. Nebe se zatáhlo a provazy vody zhatily naše plány. Nezbývalo než si den užít jinak. Pergola vybízela k akci: deskovky, karty, kytary, jídlo, pití a grilování a na závěr večírek, který ukončil až kempař. Moc prima.

Ráno v 6.00 však vstáváme  a valíme na bus do Madony di Campiglio. Trošku složitě, neboť nás všechny do plného busu nevzali. Za pomoci Kubova auta, který za námi po celý týden jezdil, jsme se všichni dopravili až k lanovce na Grosté. Dib vyřizuje všechno, teď se povedla i sleva a v 9.00 jsme všichni na vrcholu. Na chatě se sice nespí, protože plán musel být kvůli dešti změněn, ale užíváme si i tak nádherného dne. Nahoře se rozdělujeme. Někdo jde ferraty, jednu i více, jiní jdou kolem skal mimo ferraty. Během dne všechny skupinky navštíví rifugio chaty Tuckett a Brentei, někteří sejdou z ferrat zpět do Madony, jiní dojdou od Brentei kaňonem podél říčky Vallesinella až do kempu. Všichni stihnou ještě i nakoupit a pak dlouho vyprávět pod pergolou, kde kdo byl. Báječný den!

Dva dny a tři noci ve Fae jsou za námi a my se naposledy stěhujeme. Závěr našeho putování je naplánován v rakouském městečku Mauterndorf ve Vysokých Taurech. Z důvodu jednoduššího přejezdu přes Trento, náročné trasy serpetinami přes Folgaridu, špinavé náročné řece Noca, se rozhodujeme, že si sjedeme řeku Isarco /Eisack nedaleko rakouskoitalských hranic, která se nám už v roce 2013 líbila.  Jedeme úsek Freienfeld – Mittewald, dlouhý asi 13 kilometrů, začínáme nad slalomkou. Vody je dost, ale ne tolik jako před dvěma léty. Až za tmy stavíme stany na tábořišti srazu rakouských ÖTK v Mautendorfu. Nepříjemností je, že nemáme bus u sebe, ale na parkovišti asi 200m od nás. Nakonec vše zdárně přenosíme a na další 3 noci máme sympatické travnaté místečko, obklopené volejbalovým beach hřištěm, fotbalovým hřištěm, siláží a vepřínem a blízko školy, kde jsou sociálky. Přidáváme se ke kamarádům Čmoudíkům, kteří nás již zpravují o festivalu dechovky, který ve městě probíhá.

Což okamžitě ráno zjišťujeme, když se ozvou nejdříve hladová prasata a potom zvuky trubky, klarinetu a dalších žesťů. Ráno se vydáváme, společně s ostatními účastníky srazu na kolech k lanovce na Spiereck. I s koly nás vyvezou do 2000 m.n.m., kde zamykáme kola a vystupujeme pěšky na vrchol Spiereck (2490 m.n.m.). Šampon, Ráďa, Hela a Tonda zdolávají „krpál“ bez pomocí lanovky. Tři hodiny pěšárny na vrchol uteče rychle, neboť se těšíme na dlouhý sjezd dolů. A pak to přijde frčíme dolů mezi kravičkami, krmíme se borůvkami a sjíždíme do St.Michael im Lungau a podél řeky Mur, po Murské cyklostezce jedeme asfaltkou do Tamswegu a kolem řeky Taurach do Mautendorfu. Někteří si cestu zkracují, ale všichni se sjedeme u kotlíku praženice, plné hub, které našli řidiči Petr a Lukáš. Takže ani nemusíme vařit, je toho dost pro všechny. Kotlík zvalíme za doprovodu dechovkých valčíků a polek. Beachvolejbal si samozřejmě dáme i s plnými břichy těžkých hub.

Následujícího dne, po zaslouženém spánku nejdříve Petr odváží busem cyklisty a trekaře do známého střediska Obertauern, kde všichni absolvují trek do 2500 m.n.m. a následně jedou odpoledne na kole údolím k vodopádům a zpět do Mautendorfu. Pak se vrací pro vodáky a vyrážíme na obtížnější řeku Lieser. Lieser má vody dostatek, střední vodu a je skutečně parádní o obtížnosti WW III-II, některá místa jsou i obtížnější. Jede s námi i jedna loď Čmoudíků. Do Lieserschluchtu si netroufáme, ale Dib a Niki v kajaku jedou, společně s dalšími místními kajakáři. Po návratu hrajeme fotbálek bosky. Dodnes mne bolí palec.

A je tady poslední den. Po krásných dnech má přijít změna počasí. Ráno je sice zataženo, ale neprší vyrážíme na řeku Taurach, s tím že si sjedeme i Mur, do kterého se u Tamswegu Taurach vlévá. Je to příjemný lehká říčka o obtížnosti WW I-II, jedeme 10 kilometrů a dává se do silného deště. Končíme u sedmimetrového jezu, který si sice sklouzneme, ale následně nám náhon odvádí vodu. Končíme, voláme Petrovi a padá rozhodnutí: Mur už nepojedeme, balíme v dešti lodě, stany, věci a vydáme se na celonoční zpáteční cestu do ČR. Tradiční zdržení na všech dálnicích, kterých využíváme a v Opavě jsme ve 4 hodiny ráno. Alespoň trošku dospáváme a za nějakých 5 hodin se většina z nás setkává opět, tentokrát na Frkošově svatbě. Ale to už víte z úvodu!

Outdoor dopadl skvěle! Nikomu se nic nestalo! Zážitky mocné! Mnoho nových míst! A co příště? Uvidíme!? Norsko, Černá Hora nebo taky nic!?

08.04.2024 (07:18) - Vyšlo 31. číslo Bobra
25.03.2024 (21:06) - Schůzka 27. 3.
12.03.2024 (13:46) - Schůzka 13.3.2024
27.02.2024 (07:42) - schůzka - středa 28.2. 2024
22.01.2024 (21:11) - Schůzka 24.1.
09.01.2024 (13:34) - Schůzka 10.1.2024
19.12.2023 (09:46) - Schůzka 20. 12.
23.11.2023 (14:30) - Kadao shánělo poslední puchýře v okolí Žďáru nad Sázavou
21.11.2023 (13:47) - Schůzka 21.11.
12.11.2023 (17:46) - Podzimky v Bílých Karpatech a jinde
18.10.2023 (11:56) - Schůzka 18.10.2023
13.06.2023 (12:52) - Schůzka na Sádráku pro všechny (mladší, starší, nováčci)
06.06.2023 (16:30) - Schůzka 7.6.2023 - starší kategorie
19.05.2023 (15:21) - Vyplněné táborové přihlášky
17.05.2023 (09:23) - Hořcová výzva 2023 je za námi! Zmákli jsme to!
22.03.2023 (08:10) - HOŘCOVÁ VÝZVA 2023 aneb HRAJEME VŠICHNI. MLADÍ I STAŘÍ!!
14.02.2023 (18:12) - Schůzka 15. 2.
23.01.2023 (09:56) - Schůzka nováčků 25.1.
17.01.2023 (19:41) - Oddílová schůzka 17. 1. 2023
10.01.2023 (17:02) - Schůzka 11.1.2023
06.12.2022 (13:58) - Schůzka 7.12.2022
30.11.2022 (06:40) - Nováčci
26.11.2022 (14:33) - Recepty na tvořící hmoty
22.11.2022 (08:54) - Schůzka 23.11.2022
26.09.2022 (22:32) - Pečeme pro Světlušku
06.08.2022 (20:51) - Outdoor Francií a Itálií
30.06.2022 (08:28) - DŮLEŽITÉ! - Povinné dokumenty na tábor
21.06.2022 (13:48) - Poslední schůzka 22.6.2022
13.06.2022 (23:14) - Schůzka 15.6.2022
13.06.2022 (17:34) - Čundřík nejmladších
07.06.2022 (06:57) - Schůzka 8.6.2022
31.05.2022 (13:07) - Družinová schůzka 1.6.
31.05.2022 (06:52) - Schůzka nováčků 1.6.2022
23.05.2022 (10:12) - Schůzka 25.5.2022
16.05.2022 (07:56) - Vodácká schůzka na Sádráku
09.05.2022 (09:00) - Schůzka 11.5.2022
03.05.2022 (14:51) - Družinová schůzka 4. 5.
26.04.2022 (07:19) - Schůzka 27.4.2022
19.04.2022 (20:31) - On -line přihláška v akci Letní stanový tábor Zbyslavice 2022
18.04.2022 (21:52) - Schůzka 20. dubna
12.04.2022 (09:11) - Schůzka 13.4.2022
04.04.2022 (20:07) - Družinová schůzka 6. 4.
29.03.2022 (06:55) - Schůzka 30.3.2022
22.03.2022 (07:09) - Schůzka 23. března
14.03.2022 (19:49) - Schůzka 16.3.2022
14.03.2022 (19:49) - Schůzka 16.3.2022
07.03.2022 (18:31) - Schůzka 9. března
28.02.2022 (10:03) - Schůzka 2.3.2022
14.02.2022 (17:07) - Schůzka 16. února
07.02.2022 (20:47) - Schůzka 9.2.2022
31.01.2022 (19:52) - Schůzka 2. 2.
23.01.2022 (20:39) - Schůzka 26.1.
17.01.2022 (06:58) - Schůzka 19. ledna
09.01.2022 (09:26) - schůzka 12.1.2021
02.01.2022 (22:37) - Družinová schůzka 5.1.
06.12.2021 (15:45) - Středeční schůzky 8. a 15.12.2021
29.11.2021 (10:43) - Schůzka 1.12.2021
22.11.2021 (10:48) - Družinová schůzka 24. 11.
15.11.2021 (09:05) - DÍKY za práci na Polaně
02.11.2021 (20:42) - Oddílová schůzka 3. 11.
19.10.2021 (21:35) - Schůzka po kategoriích 20. 10.
19.10.2021 (17:22) - Výsledky bobříka mrštnosti
11.10.2021 (20:49) - Družinová schůzka 13. 10.
30.09.2021 (00:31) - Jak jsme přešli Krkonoše
27.09.2021 (07:02) - Oddílová schůzka 29.9.2021
24.09.2021 (16:55) - Přijímání nováčků, nových členů zastaveno
17.09.2021 (17:17) - SBÍRKA PRO SVĚTLUŠKU - sbírka v ulicích a běh
12.09.2021 (23:25) - ODDÍLOVÉ AKTIVITY
27.08.2021 (08:28) - Video z Outdooru ve Slovinsku
23.08.2021 (18:11) - Pečte s námi pro Světlušku!
24.06.2021 (17:36) - 4. vydání táborového deníku Světozor
22.06.2021 (08:16) - LETNÍ KEMPY aneb příměstské tábory
20.06.2021 (11:40) - Mimochodem, jedeme na výlet a díra do světa se lépe zvládne, když jsme dva!
15.06.2021 (15:30) - 3. vydání táborového deníku Světozor
09.06.2021 (20:35) - SCHOLA LUDUS - přihláška ke studiu
06.06.2021 (09:15) - 2. vydání táborového deníku Světozor
25.05.2021 (14:41) - 1. vydání táborového deníku Světozor
13.05.2021 (22:00) - Přihlášky na tábor (týká se také vedoucích - čtěte)
28.04.2021 (07:33) - 10.5. Tom v klubovně
08.04.2021 (21:42) - POSLOVÉ JARA - jarní dovednost s květinami
03.04.2021 (12:10) - KADAO KŘÍŽOVKA
08.01.2021 (13:29) - REGISTRACE ČLENŮ NA ROK 2021
14.12.2020 (19:10) - MIKINY PRO VÍTĚZE
05.10.2020 (23:15) - Video z letošního outdooru v Rakousku
05.10.2020 (10:09) - Organizace následujících 14 dnů
23.09.2020 (14:59) - 24 220 Kč
06.09.2020 (12:50) - S V Ě T L U Š K A - zapojme se všichni!!
11.07.2020 (16:00) - Zprávičky z minulosti - Den třináctý
10.07.2020 (17:14) - Zprávičky z minulosti - Den dvanáctý
09.07.2020 (18:19) - Zprávičky z minulosti - Den jedenáctý
08.07.2020 (18:29) - Zprávičky z minulosti - Den desátý
07.07.2020 (23:50) - Zprávičky z minulosti - Den devátý
06.07.2020 (23:22) - Zprávičky z minulosti - Den osmý
05.07.2020 (23:16) - Zprávičky z minulosti - Den sedmý
04.07.2020 (23:45) - Zprávičky z minulosti - Den šestý
03.07.2020 (22:19) - Zprávičky z minulosti - Den pátý
02.07.2020 (18:24) - Zprávičky z minulosti - Den čtvrtý
01.07.2020 (21:18) - Zprávičky z minulosti - Den třetí
30.06.2020 (16:16) - Zprávičky z minulosti - Den druhý
29.06.2020 (16:21) - Zprávičky z minulosti - Den první
21.05.2020 (22:00) - 35.LETNÍ STANOVÝ TÁBOR SE BLÍŽÍ = TIMELINE V ROZKOŠI 2020
18.05.2020 (14:07) - Hořcová výzva je za námi
17.05.2020 (15:03) - Pochlub se! - 8. díl
15.05.2020 (08:42) - Bleskovka - Chechtal
14.05.2020 (07:55) - Bleskovka - Oblíbená písnička
13.05.2020 (09:06) - Pochlub se! - 7. díl
13.05.2020 (08:52) - Bleskovka - Koktejl
12.05.2020 (08:12) - Bleskovka - Věž ze sirek
11.05.2020 (08:32) - Bleskovka - Večerníček
07.05.2020 (09:14) - Pochlub se! - 6. díl
07.05.2020 (08:51) - Bleskovka - Tomík
04.05.2020 (11:55) - Rozjezdovky
02.05.2020 (14:40) - Pochlub se! - 5. díl
01.05.2020 (10:04) - Bleskovka - Čarodějnice
27.04.2020 (14:04) - Pochlub se! - 4. díl
26.04.2020 (09:33) - Bleskovka - Potápník
22.04.2020 (12:15) - TÁBOR ANO nebo NE?
22.04.2020 (11:04) - Pochlub se! - 3. díl
21.04.2020 (09:39) - Bleskovka - Postřehovka
17.04.2020 (19:28) - Pochlub se! - 2. díl
12.04.2020 (20:44) - Pochlub se! - 1. díl
09.04.2020 (15:52) - Vlaječky pro všechny aktivní hráče Hořcové výzvy
09.04.2020 (09:24) - Velikonoční bleskovka
06.04.2020 (10:06) - Bleskovka - Rovnovážník
03.04.2020 (21:14) - Hořcovka v plném proudu
21.03.2020 (11:06) - Turistický závod online
20.03.2020 (10:30) - Tip na origami
12.02.2020 (11:43) - Oddílová desítka
12.02.2020 (08:42) - Průběžné pořadí celoroční hry jednotlivců
10.02.2020 (21:54) - Video z lyžování
10.02.2020 (17:56) - RINGO VE VALMEZU
27.01.2020 (09:38) - VELKÉ PODĚKOVÁNÍ A POCHVALA - UZLAŘŮM
09.01.2020 (11:25) - BUDE SE DÍT aneb CO NÁS ČEKÁ aneb PŘIDEJ SE, POJEĎ, NEPROHLOUPÍŠ.
29.11.2019 (13:39) - Workshop šití na stroji
24.11.2019 (17:05) - ODDÍLOVÁ DESÍTKA
30.10.2019 (23:42) - Nová videa a to hned dvě!
14.09.2019 (21:22) - Vítězná píseň
10.09.2019 (12:49) - Co letos nabízí SVĚTLUŠKA
07.09.2019 (17:42) - AHOJ KAMARÁDE DÁLEK, AHOJ KAMARÁDKO DÁLEK - AHOJ KADAÁKU,
05.08.2019 (11:39) - Ohlédnutí za outdoorem na Balkáně
14.07.2019 (15:05) - Fotodokumentace z cesty po Asii
05.07.2019 (17:56) - První várka fotodokumentace z Asie
01.07.2019 (15:42) - KORESPONDENČNÍ ADRESA TÁBORA
17.06.2019 (22:49) - Informace pro rodiče k táboru
14.02.2019 (01:08) - Panu Miroslavu ZIKMUNDOVI přejeme pevné zdraví k 100. narozeninám a velké DÍKY za námět TÁBOROVÉ HRY
10.02.2019 (18:24) - ZTRÁTY A NÁLEZY - leží v klubovně
23.01.2019 (15:25) - CHVÁLÍME, CHVÁLÍME A JEŠTĚ JEDNOU CHVÁLÍME aneb UZLAŘSKÁ REGATA
02.11.2018 (07:46) - SUPER PROGRAM
25.10.2018 (14:14) - JEŠTĚ JEDNO PODĚKOVÁNÍ
24.09.2018 (11:40) - SKVĚLÉ VÝKONY na srazu ABC v údolí Seziny a při Lagori Cupu.
16.09.2018 (21:48) - SVĚTLUŠČINO PODĚKOVÁNÍ
13.09.2018 (07:07) - STÁLE SI MŮŽETE ZAKUPOVAT TYKADLA, PÍŠŤALKY, NÁRAMKY - PODPOŘTE SVĚTLUŠKU - do neděle 16.9.
11.09.2018 (19:44) - Středa se Světluškou
10.09.2018 (20:46) - Úterý se Světluškou
10.09.2018 (09:14) - Brigáda na Kusalínu
09.09.2018 (13:12) - Pondělí se Světluškou
06.09.2018 (10:18) - POJĎ S NÁMI POMOCI SVĚTLUŠCE
02.09.2018 (18:53) - ČISTÁ ŘEKA OPAVA
16.07.2018 (13:35) - PODĚKOVÁNÍ - TÁBOR ROZKOŠ 2018
14.07.2018 (08:02) - The Hollywood Times 14. 7. 2018
13.07.2018 (17:42) - The Hollywood Times 13. 7. 2018
11.07.2018 (08:18) - The Hollywood Times 11. 7. 2018
10.07.2018 (12:55) - The Hollywood Times 10. 7. 2018
09.07.2018 (10:59) - The Hollywood Times 9. 7. 2018
08.07.2018 (12:14) - The Hollywood Times 8. 7. 2018
07.07.2018 (11:55) - The Hollywood Times 7. 7. 2018
06.07.2018 (10:59) - The Hollywood Times 6. 7. 2018
05.07.2018 (16:53) - The Hollywood Times 5. 7. 2018
03.07.2018 (21:00) - The Hollywood Times 3. 7. 2018
02.07.2018 (14:55) - The Hollywood Times 2. 7. 2018
01.07.2018 (16:52) - The Hollywood Times 1. 7. 2018
24.06.2018 (19:34) - Stále chybějí přihlášky a posudky na tábor!
20.06.2018 (22:59) - VIDEA K LETOSNIMU TABORU
03.06.2018 (19:34) - PŘIHLÁŠKY NA TÁBOR!!
03.06.2018 (16:58) - SOFTBAL NA ŠTĚRKOVNĚ U HLUČÍNA
16.05.2018 (08:46) - Hořcová výzva je u konce
09.05.2018 (19:46) - Poslední bleskovka!
09.05.2018 (09:04) - Nová videjka
04.05.2018 (22:49) - Další bleskovka!
30.04.2018 (17:46) - Bleskovka č. 5!
25.04.2018 (14:20) - Bleskovka do čtvrtka!
15.04.2018 (19:06) - Brouzdalové POZOR!
12.04.2018 (17:47) - Další bleskovka je zde!!
12.04.2018 (01:20) - TOMOVA VERŠOVÁNKA - HOŘCOVÁ VÝZVA
21.03.2018 (07:26) - ZAREGISTRUJ/TE SE DO HRY HOŘCOVA VÝZVA!! ČLENOVÉ VŠICHNI!!
14.03.2018 (18:54) - Lyžování v Ötztalském údolí
05.02.2018 (11:31) - BEZHOTOVOSTNÍ ÚHRADY - AKCÍ A PŘÍSPĚVKŮ
31.01.2018 (07:12) - RUŠÍ SE PÁTEČNÍ AKCE NA BĚŽKÁCH (2.2.)
03.01.2018 (14:15) - VÝPRAVA DO OSTRAVICE - zimní sraz oddílů, tělocvična, oheň na sněhu
09.10.2017 (15:22) - Sraz v údolí Seziny u Bítovského mlýna 2017
04.10.2017 (13:56) - Vy vysokýýých horááách....
21.09.2017 (14:19) - PODĚKOVÁNÍ VŠEM, KTEŘÍ POMOHLI A POMÁHAJÍ
17.09.2017 (09:36) - INFO pro všechny členy i pro nováčky
16.09.2017 (11:59) - ALTERNATIVNÍ PROGRAM MÍSTO VÝPRAVY
21.07.2017 (06:25) - Poslední táborové video 3. díl
15.07.2017 (14:04) - Táborové video 2. díl
09.07.2017 (07:33) - Táborové video 1. díl
29.06.2017 (08:06) - CYKLOPUŤÁK - SE RUŠÍ
14.06.2017 (22:36) - Celoroční hra-poslední možnost
09.06.2017 (17:11) - UKONČENÍ CELOROČNÍ HRY
06.06.2017 (20:27) - CHYBÍ TÁBOROVÉ PŘIHLÁŠKY
01.06.2017 (17:53) - Červnové info
25.05.2017 (00:53) - NA KADAR A NOVÁČKOVSKOU ZKOUŠKU
16.05.2017 (22:13) - Prosba
15.05.2017 (12:10) - KADAR 2017 a NOVÁČKOVSKÁ ZKOUŠKA a NOVÉ POLOKOŠILE
11.04.2017 (17:13) - NEZAPOMEŇ SE ZAPSAT U AKCÍ!!
04.04.2017 (18:21) - Hrej o česká nej!
20.03.2017 (20:11) - TĚLOCVIČNA!
07.03.2017 (16:06) - SPĚCHÁ!! NEZAPOMEŇ SE ZAPSAT NA VÝPRAVY A AKCE:
12.02.2017 (21:07) - Kronika 2016 online na webu!
24.01.2017 (20:42) - NÁKUP NEJ!
23.01.2017 (17:34) - Tělocvična - florbal, ringo, vybíjená a další hry a sporty....
16.01.2017 (20:19) - JAK JSI NA TOM?
06.01.2017 (21:07) - Velké díky!:)
26.11.2016 (09:30) - ÚHRADA ČLENSKÝCH PŘÍSPĚVKŮ TOM 4207 KADAO na šk.rok 2016/2017, přesněji řečeno na rok 2017.
25.11.2016 (20:14) - Přihlašování do úterní tělocvičny a turnaj v RINGU!
22.11.2016 (19:55) - NEZAPOMEŃTE!!
15.11.2016 (07:28) - Vzkaz pro Brouzdaly
25.10.2016 (12:01) - Dneska (25.10.) tělocvična není!!!!!!!
23.09.2016 (21:46) - SBÍRKA PRO SVĚTLUŠKU
23.09.2016 (21:40) - Trošku jiné výpravy KADAA.
16.08.2016 (22:59) - OUTDOOROVÉ LÉTO 2016 - Rakousko, Německo, Švýcarsko, Itálie
10.08.2016 (11:18) - Video a fotky z outdooru
17.07.2016 (15:54) - Naposledy z Bobrovecké doliny
08.08.2016 (00:01) - Frkošova svatba
13.07.2016 (13:21) - Pátá WOWAPI – zpráva z Bobrovecké doliny
10.07.2016 (22:38) - Wetomokeya POČTVRTÉ od Bobrovec riwer
08.07.2016 (13:35) - Třetí zpráva z Bobrowec village
08.07.2016 (11:39) - WOWAPI TV - druhý díl
06.07.2016 (21:16) - WOWAPI TV - první díl
05.07.2016 (18:55) - Druhá WOWAPI z Bobrovecké doliny
03.07.2016 (17:39) - První VZKAZ z indiánského tábora v Bobrovecké dolině
29.06.2016 (20:53) - Nový Tomík
26.05.2016 (16:25) - Nováčkovská zkouška a KADAR
25.04.2016 (22:33) - Konec tělocvičny!!
05.04.2016 (14:38) - UPOZORNĚNÍ PRO BROUZDALY!!!
28.03.2016 (17:27) - Véčko zápis v kronice
28.03.2016 (15:58) - Pro všechny nováčky! PŘIPOMENUTÍ
23.03.2016 (23:44) - Pár kolíčků na workshop s sebou!
21.03.2016 (19:41) - Velikonoční workshop!
13.03.2016 (15:27) - Véčka - březen/duben
01.03.2016 (19:37) - Nezapomeňte krabičku na želatinová mýdla!
29.02.2016 (20:17) - ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY 2016
24.02.2016 (22:42) - Video z Korutan
12.02.2016 (11:40) - Nezapomeňte se zapsat na workshop ve středu 17.2.!
02.02.2016 (08:53) - ČESKÝ BOBR 2016
01.02.2016 (17:40) - Ringo v tělocvičně
26.01.2016 (13:18) - Oficiální výsledky UZLAŘSKÉ REGATY 2016
18.01.2016 (21:48) - Kronika 2015
17.01.2016 (21:54) - DARUJ/TE CHYTRÝ TELEFON
17.01.2016 (21:15) - Véčka - leden/únor
17.01.2016 (19:53) - Ztráty a nálezy
17.01.2016 (18:55) - Nuda v roce 2015, aneb databázové systémy v praxi
04.01.2016 (13:56) - Regata
17.11.2015 (13:30) - Dnes není tělocvična
06.11.2015 (19:18) - Návrat z Drakiády v 15:26
03.11.2015 (10:51) - Máš dneska odpoledne čas? Přijď dneska do tělocvičny!!
17.10.2015 (22:33) - Z Jednadvacítky vezmeme druhé místo!!!
11.10.2015 (14:35) - Úkol o indicii pro družiny
06.10.2015 (15:53) - Tělocvična
02.10.2015 (21:30) - Scénka na Biťák - vzkaz od Kouzelníka!
27.09.2015 (21:31) - Fotky z Trebišova
23.09.2015 (21:29) - Pevnost Boyard - ČTĚTE!!!!
17.09.2015 (14:48) - NOVÝ ODDÍLOVÝ ÚČET U FIO BANKY
07.09.2015 (14:19) - PROSBA  - SBÍRKA PRO SVĚTLUŠKU
26.08.2015 (08:26) - Video z cyklopuťáku
25.08.2015 (14:45) - DŮLEŽITÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.08.2015 (15:42) - Filmík a fotky z Outdoorového léta
11.08.2015 (14:34) - Předškolní ALBI turnaj v Mölkky
21.07.2015 (09:34) - Treboria TV čtvrtý díl
08.07.2015 (11:18) - Treboria TV třetí díl
03.07.2015 (16:32) - Treboria TV druhý díl
01.07.2015 (11:07) - Treboria TV první díl
29.06.2015 (12:36) - Bobr 17 je na světě
21.06.2015 (12:22) - DESKOVKY místo lezení!
01.06.2015 (06:31) - Žlutou a zelenou naučnou stezkou z Raduně do Jakubčovic
17.05.2015 (19:23) - Výsledky tipovací Kadao soutěže MS 2015
16.05.2015 (22:16) - Video z Železného Tomíka
04.05.2015 (10:39) - Systém bodování tipovací Kadao soutěže
26.04.2015 (23:36) - Tipovací Kadao soutěž - Mistrovství světa v hokeji 2015
15.04.2015 (21:53) - Plnění véček na Kadaru
23.03.2015 (19:14) - Český Bobr 2015
19.03.2015 (19:54) - ŽELEZNÝ TOMÍK SE BLÍŽÍ -čtěte
10.03.2015 (07:12) - KADAO - KČT - ÖTK aneb první oťukávání
27.02.2015 (08:16) - Nenechte si ujít dnešní deskovky od 17.00!
17.02.2015 (09:24) - Video z lyžování
16.02.2015 (08:38) - Ahoj zpěváci - hudebníci - hráči - přátelé dobré písničky
26.01.2015 (21:07) - Kronika 2014
04.01.2015 (11:28) - Grantová poukázka 2015 - prosíme o vyplnění
15.12.2014 (21:45) - Středeční schůzka
29.11.2014 (15:46) - Brouzdalové přijedou na nádraží už v 16.25!
26.11.2014 (19:28) - Brouzdale, sraz je už v 7.45!
01.11.2014 (19:22) - Video z puťáku
30.10.2014 (11:56) - QUCZKA - sobota na Hartě
28.10.2014 (00:56) - Něco málo z puťáku
21.10.2014 (19:07) - NEBUDE
19.10.2014 (15:26) - Video z oslav
09.10.2014 (15:21) - Pro Orlíky
08.10.2014 (23:05) - Video z Hameráku
15.09.2014 (21:53) - Zpěvník
11.09.2014 (08:11) - PŘIHLAŠOVÁNÍ A REGISTRACE NA WEBU KADAO
02.09.2014 (23:45) - Nové webové stránky
02.09.2014 (21:27) - Přijímáme kluky a holky