Přihlásit
logo_kadao logo_atom

Archiv výprav

OUTDOOR 2023

Datum:21.07 - 02.08.2023

OUTDOOR 2023 V ALPÁCH  FRANCIE, ITÁLIE, ŠVÝCARSKO aneb voda, kolo, pěšÍ treky v horách a ferraty

Ahoj přátelé, 

přestože nás jede nečekaně málo, většinou „starých“ „starších“ přátel, rozhodli jsme se, že i tak to zkusíme.  Jak jsme avizovali, moc vody nikde v centru Evropy není, proto se vracíme raději za jistotou do Hautes-Alpes, kde začneme. Vycházíme z menšího počtu, proto ve velkém buse budeme mít vzadu vyndáno více sedaček, abychom mohli za aktivitami vozit v buse lodě a nemuseli všude tahat vlek. Akci jsme zkrátili, abychom nemuseli řešit 45 hodinovou pauzu busu, přesto v průběhu 6 dnů, musíme udělat pauzu 24 hodin. Na některých místech jsme již byli před 11 léty, ale přesto věříme, že to nebude vadit, že si užijeme řek, hor a kol do sytosti.

Sraz v pátek 21. července v 19.00 v Opavě - Palhanci (Vávrovická 63). Předpokládáme odjezd ve 20,00. Budete-li mít zájem, můžete si už přivést pár věcí o den dříve ve čtvrtek v 19 hodin, ale nikdo z nás nebude na místě, pouze táta Weicht st., který umožní vstup. Věci máme nachystány, tudíž stačí, když přijedete v pátek dříve cca od 18,00  budeme na místě nakládání. Příjezd z akce bude v úterý 2. srpna, klidně pozdní.

S sebou z klubovny bereme toto oddílové vybavení:

  • Nafukovací lodě baraky a pádla pro všechny, vezmeme i dva packrafty na vyzkoušení
  • Vodácké vesty, neopreny a přilby dle přihlášek
  • sportovní materiál (volejbal, deskovky, rakety pinec,  
  • lékárnu se základními léky a potřebami
  • 6 x velký osmimístný stan Husky Boston (spíme po čtyřech ve stanu) a budeme mít připraveny i malé stany (můžete mít své, ale nemusíte) – u odjezdu domluvíme, které vezmeme
  • základní horolezecké a ferratové vybavení pro cca 10 osob
  • 1x společný otevřený přístřešek + 2 stoly a 4 lavice
  • Elektroprodlužky, rychlovarná konvice, centrálu (2kW), fukar lodí, pumpy, barel na pitnou vodu

 

Nebereme vařiče z klubovny,  vezměte si vlastní (oddíloví členové si mohou půjčit z klubovny za předpokladu, že se o ně postarají). Také nebereme žádný cyklomateriál

Jako tradičně s námi jede dopravce Olda Galeja z Kyjovic, s kamarády řidiči Mirkem a Jurou, kteří s námi jedou už po několikáté. U řidičů bude k dispozici pivo, limo, káva, čaj a podobně (hradí se v buse v Kč), . Prosíme všechny, autobusová lednice slouží k chlazení nápojů a potravin od řidičů. Vaše potraviny do ní, prosíme, nestrkejte. Pivo má přednost!

Autobusem pojedeme přes Německo. Připravte se na cca 22 hodinovou cestu přes noc. Přibalte si knížku, hudbu do sluchátek, hodí se malý spacáček nebo deka a třeba i karimatka. Prosíme, vezměte filmy s českým dabingem v co nejmenší kvalitě, ve formátu.avi na obyčejné flashce.(přehrávač je velmi vybíravý, nepřehraje filmy z HDD a dost možná nepřehraje ani ten, který stáhnete, ale máme vyzkoušeno, že filmy v menší kvalitě v .avi ve velikosti 600-900 MB to nějak přelouská, flashka menší kapacity je výhodou, ideální 1-8 GB)

Co by Vám nemělo chybět:

Boty do vody (neoprénové nebo nějaké s upnutím kolem kotníku), vodácká bunda, vodácký vak (můžete využít vaky od lodí, ale do nich raději igelit.pytle), hodí se skládací židlička, vařič s bombou, skvěle připravené kolo s náhradními věcmi (duše, lepení, klíče apod.), máte-li pak také vlastní úvazek, samozřejmě osobní věci: pláštěnka, sluneční brýle, hygienické potřeby a potřeby pro vaření, nerozbitná nádobka na nápoje do busu, kdo jste byli před 11 léty, vezměte i tričko s francouzskou vlajkou.

Ve Francii i Itálii máme zarezervované kempíky, jejichž cena za osobu na noc se pohybuje mezi 8 – 15 eury Počítáme s průměrem cca 12 Euro za osobu na noc. Kempy budeme platit hromadně a vždy v autobuse od vás vybereme peníze HOTOVĚ v eurech.

Doporučujeme, abyste si stáhli do mobilu offline mapy od Mapy.cz (Francie - oblasti při hranici s Itálií (Ecrins, Mercauntor), v Itálii oblast Valsesia). V autobuse budeme mít pár map, abyste si vždy skupinky mohli vzít. Dobře se připravte na všechny druhy počasí.

Projděte si turistické možnosti v okolí měst Embrun a Briancon (Fr.) , Alagna Valsesia (It.), Trun (Ch.)

Nezapomeňte si obstarat pojištění s připojištěním na extrémní sporty (divoká voda, případně horolezení nebývají v základním balíčku). Cestovní doklady nezapomeňte mít VŽDY při sobě!

Cena letošního outdooru je 9900 Kč a prosíme o úhradu na účet KADAO č. 2500812207/2010 do odjezdu a do poznámky napište své jméno. (cena zahrnuje dopravu autobusem, pronájem cyklovleku, mapy, zdrav. materiál, organizaci, 2 řidiče, překvapení, nebude chybět tričko, vodácká oddílová i zapůjčená výbava. Cena nezahrnuje kempovné (cca 8–15 Euro na osobu za noc), vstupy, pojištění, místní doprava (např. lanovky),  jídlo.

                                                                                                                                                                                                                                                                                            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                             

Voda: Prakticky všechny řeky budou mít obtížnost WW II - III (mírně pod i mírně nad) a záleží na vodním stavu, možnostech programu apod. Pojedeme na kajacích a samovýlevacích barakách našeho oddílu. Zaplčit můžeme i neopreny, vesty a přilby. Ne však boty, bundy atd.

Na výběr jsou řeky:          začneme na řece Drac (Fr.), vrátíme se na skvostnou Durance (Fr.) a zážitkem bude jistě i Ubaye (Fr.), na kterou nám minule moc času nezbylo. Pokud bude mít vodu  Var (Fr.) můžeme zkusit i tuto jižní řeku nedaleko moře. Nabízejí se ještě další řeky např. Drome(Fr.)  v oblasti NP Ecrins. Cestou se si najdeme chvíli na italskou Sesii, nedaleko Varallo, nedaleko francouzských hranic na řekách Stura di Demonte a Dora Ripario. Ve Švýcarsku bychom mohli ochtunat Rhónu, Vonderhein, Muotu a cestou i naši známou Simme. Vodácký program aktualizujeme až těsně před akcí, s ohledem na stav vody v řekách.

Kola či pěšky:    Prakticky všude, kde se budeme pohybovat – NP Ecrins, NP Mencatour, NP Qeyras, Parco Valsesia, Sestrieres a další

Ferraty:    Opět naplánuje Keliš, jistě vybere nějakou vzdušnou.

Doprava:    Galeja bus Bova – jedou s námi naši kámoši Míra a Jura – v buse sedačky pouze za řidičem (34 míst) – ostatní sedačky vyjmuty a prostor pro batožiny a vybavení. Bus s vlekem na kola a bagáž. 

Nocleh a strava:    Pod oddílovými stany v kempech. Ve stanech zpravidla spíme po 4 - 6 lidech. Cestou tam a zpět zřejmě využijeme nočních přejezdů. Kempovné bude hrazeno hromadně v E, ale budeme se skládat v buse podle skutečných výdajů. Strava zcela vlastní.

Elektronické přihlášky vyplňte obratem:    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAQ47_YUg9p08Zf9amZKOWxQtHEfvQdud_VGx23-7srhrQUQ/viewform .  Akci uskutečníme, pokud pojede alespoň cca 28 zájemců (jako vloni). V případě, že nebude zájem, nebudeme shánět zájemce a akci nebudeme pořádat.  Platbu zasílejte na účet KADAO: Fio banka Opava: 2500812207/2010 a do poznámky připište své jméno. Platbu zašlete až po naší výzvě k platbě. Pokud pošlete finance a akce neproběhne, budou Vám vráceny. Za současného počtu osob by se akce nekonala!

Cena letošního outdooru bude stejná jako loňská 9900 Kč.               

Cena zahrnuje dopravu autobusem, pronájem cyklovleku, mapy, zdrav. materiál, organizaci, 2 řidiči, překvapení, outdoorové tričko, vodácká oddílová i zapůjčená výbava, trocha cyklomateriálu pro nejnutnější opravy).       Cena nezahrnuje kempovné (cca 12–15 Euro na osobu za noc), vstupy, pojištění, místní doprava (např. lanovky – cca 15-20 Euro za výjezd), jídlo

Odjezd v pátek 21.7. v podvečer. První balení již ve čtvrtek v 18,00 na Palhanci.  Kompletní info obdržíte cca 5 dnů před odjezdem.

Postupně budeme aktualizovat program. V současné době máme osloveny všechny kempy v oblastech a podle jejich potvrzení, aktualizujeme trasu.

Pokud by bylo zájemců přece jen více, přednost mají členové KADAO i bývalí a jejich rodinní příslušníci.

P.S: program máme zatím na 12 dnů, ale umíme i prodloužit o 3 dny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Předběžný program, o kterém přemýšlíme: OUTDOOR 2023 FRANCIE, ITÁLIE, ŠVÝCARSKO

p

den

program

km na vodě (kole, pěšky)

nocleh

trasa busem

km bus

0

pátek

21.7.

  1. večerní odjezd z Palhance do Francie, noční přejezd

0

v buse

Opava – Turín - Embrun

1500

1

sobota

22.7.

  1. večerní příjezd do kempu u řeky  Durance, nedaleko města Embrun

0

Camping New Rabioux

Opava – Turín - Embrun

0

2

neděle

23.7.

  1. Splutí Durance WW II/III – (Argentiere – camp – Embrun),
  2. alternativně – kolo a Via Ferrata Chateau Fort de Queyras B/C nad Guilem
  3. alternativně cyklo okruh Col des Combes - Freissinières a se sjezdem, kde je roztroušeno několik vesniček Champcella.

35

 

 

70

Camping New Rabioux

camp NR – Argentiere – embrun a zpět

80

3

pondělí

24.7.

  1. splutí Drac WW II  (Saint-Jean-Saint-Nicolas – St.Bonnet)
  2. cyklistika kolem jezera Lac deSerra Durance Poncon, případně turistika v NP Ecrins nad řekou Drac

25

Camping New Rabioux

camp NR – St.Bonnet a zpět

130

4

úterý

25.7.

  1. splutí Ubaye WW III/II (Jausiers – Les Thuiles),
  2. turistika v údolí říčky Bachelard NP Mencator
  3. nebo na kole přes hory zpět do kempu

15

Camping New Rabioux

camp NR - Jausiers a zpět

140

5

středa

26.7.

  1. splutí Clareé nebo prohlídka prohlídka Briancon, ferrata u Briancon
  2. možno jen přejezd do Valsesie a cestou nákup (po odstavení busu běží 24)

 

20

camping Alagna Valsesia

camp NR – Valsesia (náročná cesta)

320

6

čtvrtek

27.7.

  1. bus pauza 24 hod
  2. turistika a cyklistika v okolí Alagna nabízí se zajímavá turistika k vodopádům Caldaia del Sesia (možno využít i lanovek)

indiv.

camping Alagna Valsesia

x

0

7

pátek

28.7.

  1. splutí řeky Sesie (WW III-II) Balmuccia – Varallo
  2. nebo turistika a cyklistika v okolí Alagna

20

camping Alagna Valsesia

Alagna – Balmuccia – Varallo a zpět

100

8

sobota 29.7.

  1. náročný přejezd do Švýcarska, cestou nákup a případně v podvečer cyklo podél Rýna

indiv.

camping Trun

Alagna- Bellinzona – Ilanz - Trun

300

9

neděle

30.7.

  1. splutí Vonderhein turistika v okolí a cyklistika v okolí, možno na kole podél Rýna a zpět busem společně

25

camping Trun

Trun – Reichenau a zpět

80

10

pondělí

31.7.

  1. turistika v okolí a cyklistika v okolí, možno na kole podél Rýna, směr Ardematt a zpět busem společně

indiv.

camping Trun

dle domluvy

100

11

úterý

1.8.

  1. balení a odjezd do ČR, podle možnosti řidičů, cesta s možnosti dojezdu (21 hod) nebo
  2. na kole podél Rýna do Churu

x

doma

 

1050

12

středa

2.8.

  1. příjezd v noci nebo brzkých ranních hodinách
  2. v případě 9 hodinové pauzy, nutno vybrat místo (např. Wolfgang See)

 

 

 

 

 

Přihlásit se na výpravu:

Přihlášení:

1. TeTe
2. Keliš
3. Ada
4. Amálka
5. Jezus
6. TOM
7. Jura
8. Víťa
9. Martin Učík
10. Mája D
Neregistrováni:
11. Pepa Eliáš
12. Klára Kubesová
13. Matěj Kubesa
14. Silva V.
15. Ráďa S.
16. Lubomír Toloch
17. Roman Kubinec - Kubýk
18. Hana Samková - Ha na LI
19. Elen Eliášová
20. Nikola Lubojacký
21. Ivka Weichtová
22. Jana S.
23. Maty S.
24. Jarda S.